Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vliegende start crowdfunding Anno12

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Met drie dagen crowdfunding heeft zorgverzekeraar in oprichting Anno12 reeds 64.000 euro van de nog ontbrekende 600.000 euro opgehaald. Dat zegt initiatiefnemer Rob Adolfsen. Hij is sinds vorig jaar bezig om het benodigde startkapitaal op te halen. De crowdfunding loopt nog 47 dagen.
Vliegende start crowdfunding Anno12

Begin juni moet het bedrag binnen zijn omdat pas dan een vergunning kan worden aangevraagd bij De Nederlandsche Bank. Daarvoor is een eigen vermogen nodig van minimaal 2,3 miljoen euro. Als ook de opstartkosten worden meegeteld, is bijna 4 miljoen euro nodig. Adolfsen en zijn mede-initiatiefnemers hebben samen met een investeerder 2 miljoen ingelegd. ‘Ik ben zeker niet ontevreden over het resultaat tot nu toe. We moeten begin juni weten waar we aan toe zijn omdat het hele vergunningstraject maanden duurt. Eind september moeten we  een vergunning  hebben  want dan beginnen alle zorgverzekeraars hun campagne voor volgend jaar’, aldus Adolfsen. De crowdfund campagne heeft als neveneffect dat investeerders waarmee hij in gesprek is meer belangstelling tonen om daadwerkelijk in te stappen. Adolfsen stopt als het benodigde bedrag niet wordt opgehaald. Hij is al ongeveer twee jaar bezig om de zorgverzekeraar van de grond te tillen.

Anno 12

Anno 12 is een zorgverzekeraar die richt zich op mensen die bewust bezig zijn met hun gezondheid. De verzekerden krijgen veel invloed op het beleid.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.