Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Vlietland verliest 1,2 miljoen per maand

Het Vlietland Ziekenhuis sluit elke maand af met een negatief resultaat van 1,2 miljoen. Daardoor is het tekort sinds begin dit jaar al opgelopen tot vier miljoen. Het bestuur van het Vlietland Ziekenhuis noemt de situatie ‘uiterst penibel’.
Vlietland verliest 1

Dit staat in een brief die in bezit is van Zorgvisie. De raad van bestuur erkent de situatie onvoldoende in de greep te hebben. Daardoor ontbreekt het vertrouwen bij financiers, die het ziekenhuis op dit moment juist hard nodig heeft om de zeer slechte liquiditeitspositie het hoofd te kunnen bieden.

Bouwschade

Nog slechter wordt de situatie doordat het nieuwe ziekenhuis een boekwaardeprobleem heeft. Door afschaffing van het bouwregime en nieuwe bekostigingsregels van het ministerie van VWS is de boekwaarde sterk gedaald. Binnenkort moet de NZa beslissen of ze het Vlietland voor deze schade wil compenseren. Een woordvoerder laat weten dat het nieuwe ziekenhuis “te groot is voor het aantal patienten”. De patientengroei waar het ziekenhuis voor de bouw rekening mee had gehouden, is niet tot stand gekomen.

Geen grondoverdracht

Tenslotte kan de aspirantkoper van het oude ziekenhuisterrein geen krediet krijgen, waardoor de overdracht van de grond niet kan plaatsvinden en het ziekenhuis 18 miljoen euro misloopt. Of er mensen moeten worden ontslagen, wil het ziekenhuis niet kwijt. Er is een vacaturestop ingesteld en de tijdelijke krachten krijgen geen contractverlenging. Het ziekenhuis denkt het te kunnen redden met het vaste personeel. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Vlietland Ziekenhuis in grote problemen

Een moeras van bouwfouten

Ziekenhuizen worstelen met jaarverslagen

Zorgverzekeraar koopt Vlietland Ziekenhuis

1 REACTIE

  1. Het lang denkt de Zorg ( o.a. Ziekenhuizen , straks ook andere Zorginstellingen !) dit vol te houden ? Een ander voor- beeld , ORBIS in Limburg.Wordt het niet tijd dat de Minister maatregelen gaat nemen om de Zorg goede kwaliteit tegen redelijke kosten te laten leveren !Ook een eis is dat Zorginstellingen gaan Samenwerken op alle terreinen.
    O.a. administratief ( DBC; Inkoop van Medicatie ; Energie;Salarisadministraties; Debiteuren ; Onderzoeken ; Opleidingen ; Stages ; Keuzes maken ; etc.)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.