Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vooral ouderen vergelijken zorgverzekering

Redacteur Zorgvisie
Jongeren vergelijken minder vaak dan ouderen verschillende zorgverzekeringen voordat ze er een kiezen. Van alle mensen die verzekeringen wel vergelijkt, is ruim een derde 55-plus.
Vergelijken-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia.

Dat blijkt uit onderzoek van PriceWise naar de manier waarop Nederlanders kiezen voor een zorgverzekering. Hoewel ze veel vergelijken, stappen ouderen toch niet vaak over naar een andere zorgverzekeraar. Hans de Kok, directeur van Pricewise: ‘Ouderen zijn ontvankelijker en maken het meest gebruik van zorg. Tegelijkertijd stappen ze  niet massaal over, veelal vanwege – chronische – aandoeningen. Dat heeft onder meer te maken met de angst dat ze misschien bepaalde vergoedingen of behandelingen verspelen bij een overstap. Maar deze angst is in veel gevallen onterecht.’ Het is volgens Pricewise belangrijk dat ouderen zorgverzekeringen vergelijken. ‘De zorgbehoefte verandert, maar de zorgverzekering verandert niet mee.’

Vooral vrouwen vergelijken
Uit het onderzoek blijkt ook dat vooral mensen in de provincie Noord-Holland veel zorgverzekeringen met elkaar vergelijken voordat ze tot een keuze komen. In Zeeland wordt het minst vergeleken, van alle mensen die aangaven meerdere opties te onderzoeken kwam 1,15 procent uit die provincie. Ook komt Pricewise tot de conclusie dat mannen minder vaak zorgverzekeraars met elkaar vergelijken dan vrouwen, met 42,3 procent tegenover 57, 7 procent.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.