Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Voorkom ziekenhuisopnames van ouderen die langer thuis wonen’

Eindredacteur / Nieuwscoördinator
Om ziekenhuisopnamen te vermijden is het belangrijk om goed samen te werken tussen sectoren, mantelzorgers te ontlasten en technologie in te zetten. Dit zegt Henriëtte van der Roest, momenteel werkzaam als senior researcher bij ZorgDNA. Zij is vanaf september programmahoofd ouderen bij het Trimbos-instituut.
Henriëtte Van Der Roest Zv

‘Ik vermoed dat de ziekenhuisopnames stijgen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Sluiten van het verzorgingshuis en langer thuiswonen als beleidslijn; steeds meer wordt duidelijk waar het gaat wringen. Het tussenniveau , in welke vorm dan ook, kunnen we niet missen.

   Ik heb net de ervaring achter de rug met een tocht met 90-jarige naar de huisartsenpost en vervolgens naar de SEH. Dat nam 7 uur in beslag. . Er zijn veel ouderen die een dergelijke begeleiding niet zullen hebben. Pijn, kans op delier en in ieder geval emotionele stress.

   Waar blijven de reacties van de huisartsenposten en de SEH’s ? Bij het lezen van de verwachtingen over de toename en de overbodige bezoeken aan SEH zal iedereen toch wel om moeten op korte termijn.

  2. Lees alle reacties
  3. Beste Henriëtte,
   Dit wisten we eigenlijk al. Er wordt echter nog te weinig gedaan om ouderen goed thuis te kunnen laten zijn. Het beleid is dat ouderen zo lang als mogelijk in de thuissituatie blijven echter, situaties waarin ouderen bv.dementeren maken dit extra lastig. Met name de avonden, nachten en weekenden brengen veel (veiligheids)risico’s met zich mee. Ook het risico op vereenzaming is erg groot en wordt m.i.heel erg onderschat. Indien we met elkaar besluiten dat langer thuisblijven de beste optie is, dient dit ook in voldoende mate gefaciliteerd te worden.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.