Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorvechter zorgict Edward Kennedy overleden

Mario Gibbels
De kranten zijn gevuld met nieuws en beschouwingen over het doen en laten van de dinsdag (Amerikaanse tijd) overleden Amerikaanse senator Edward Kennedy. Van belang daarbij is te vermelden dat hij een voorvechter van zorgict was.

Kennedy was voorzitter van senaatscommissie Gealth, Education, Labor and Pensions (HELP). In die rol was hij een vervent advocaat van zorgict. President Obama prees hem er om: ‘Vijf decennia lang droeg bijna elke grote verbetering van de zorg zijn naam.”

Terwijl Kennedy tegen kanker vocht, een gevecht dat hij deze week uiteindelijk verloor, verscheen hij afgelopen maart onverwacht in het Witte Huis tijdens een bijeenkomst over gezondheidshervorming. “Deze keer zullen we niet falen”, zei hij.

John Halamka, baas van de Healthcare Information Technology Standards Panel, zei Kennedy te zullen missen: ”Hij was een grote inspirator. Hij was een kampioen van de zorgict, die hij voor elke burger wilde laten werken.” (ICTzorg – Hein Bosman)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.