Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorzitter KNMG: We staan aan vooravond communicatierevolutie in zorg

Annelies Vermeulen
"E-health is de hype voorbij. Wij staan aan de vooravond van een communicatierevolutie in de zorg." Dat schrijft Arie Nieuwenhuijzen Kruseman, voorzitter van de KNMG, op skipr.nl. "E-Health zal een essentieel instrument blijken voor een toegankelijke en betaalbare zorg die veilig is en van goede kwaliteit."
Voorzitter KNMG: We staan aan vooravond communicatierevolutie in zorg

Volgens Nieuwenhuijzen Kruseman gaan we toe naar een periode van consistente en planmatige ontwikkeling. “De klassieke synchrone instrumenten zoals een overdrachtsbrief, plenair overleg of telefoongesprek voldoen niet meer. Met e-health-toepassingen als telemedicine, online consulten en telemonitoring worden nieuwe, snelle communicatiemogelijkheden ontsloten. Betrokkenen zijn niet alleen beter geïnformeerd over elkaars handelen, ook kan de communicatie veel efficiënter dan voorheen tot stand komen, onafhankelijk van tijd en plaats.”

EPD

“Gebruikers van zorg op afstand weten dat een elektronisch patiëntendossier meer is dan digitale opslag van patiëntinformatie, dat personalized medicine niet mogelijk is wanneer er geen informatiesysteem beschikbaar is met informatie over laboratoriumdata en medicijngebruik en dat telemedicine mogelijkheden biedt om patiënten écht te betrekken bij hun zorg”, schrijft Nieuwenhuijzen Kruseman op skipr.nl. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

KNMG: EPD-voorstellen Schippers roepen vragen op

KNMG: Wetsvoorstel tegen misbruik EPD moet concreter

KNMG vraagt leden om input nieuwe richtlijn online hulpverlening

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.