Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VU medisch centrum digitaliseert werkprocessen

Annelies Vermeulen
VU medisch centrum in Amsterdam gaat de werkprocessen van de Medisch Ethische Toetsingscommissie (METc) digitaliseren. Daarvoor wordt de toepassing Corsa van BCT geïmplementeerd, die speciaal voor dat proces ontwikkeld is en die geïntegreerd is met het document management systeem van BCT.
VU medisch centrum digitaliseert werkprocessen

Onderzoekers die hun onderzoek door de commissie moeten laten toetsen, moeten hun dossiers binnen afzienbare tijd digitaal aanleveren, waarna de leden van de commissie de stukken op beeldscherm kunnen beoordelen. Corsa bewaakt ook de voortgang en de afhandeling van de voorstellen binnen de daarvoor gestelde termijnen.

Digitaal aanleveren

Om de werkprocessen te optimaliseren, moeten onderzoekers de dossiers in de nabije toekomst zelf digitaal aanleveren. Voor de inrichting van de dossiers en de volgorde van de documenten kunnen de onderzoekers een checklist van de METc gebruiken, die landelijk is vastgesteld. Uiteindelijk kunnen de commissieleden in het systeem inloggen om de stukken te bekijken. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

KNO-arts VUmc ontwikkelt podcasts voor studenten geneeskunde

Erasmus MC en VUmc ontwikkelen eigen e-learning website

VUmc maakt informatiebeveiliging onderdeel van kwaliteitsbeleid

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.