Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VUmc ontwikkelt portaal voor kankerpatiënten

Annelies Vermeulen
Het VUmc in Amsterdam heeft een persoonlijke gezondheidsportaal voor kankerpatiënten ontwikkeld. Het portaal met achterliggend kennissysteem gaat patiënten ondersteunen om zelf of met hulp de weg te vinden naar de meest optimale nazorg en revalidatie.
VUmc ontwikkelt portaal voor kankerpatiënten

Het OncoKompas is gebaseerd op de Lastmeter en OncoQuest die op de polikliniek van VUmc gebruikt worden. De Lastmeter is een vragenlijst over de behoefte aan psychosociale zorg (zie ook het project Pink Ribbon) en OncoQuest is een touch screen computersysteem waarmee de kwaliteit van leven na de behandeling gemonitord wordt.

Het OncoKompas brengt zowel gezondheidsgedrag in kaart als de psychische, lichamelijke en sociale gevolgen van kanker. Ook zal er aandacht worden besteed aan zingevingvragen waar patiënten met kanker regelmatig mee worstelen. Door middel van het achterliggende kennissysteem worden vervolgens adviezen op maat gegeven. Dit advies kan bijvoorbeeld zijn om contact op te nemen met de behandelend arts als er sprake is van ernstige klachten, maar het OncoKompas geeft ook informatie over wat de patiënt zelf kan doen om weer te herstellen en in balans te komen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Tweede reeks masterclasses e-health VUmc

Altrecht lanceert cliëntenportaal Mijnaltrecht.nl

UMC Utrecht start online medewerkersportaal

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.