Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VUmc start masteropleiding samen met ziekenhuizen

VU medisch centrum in Amsterdam start dit collegejaar met een nieuwe master geneeskunde voor de opleiding van excellente artsen. Vier ziekenhuizen zijn betrokken bij zowel de ontwikkeling als de uitvoering van de masteropleiding. Het gaat om het Kennemer Gasthuis, Medisch Centrum Alkmaar, Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het Spaarne Ziekenhuis.

Bijzonder aan de opleiding is dat studenten al in het eerste jaar gerichte leeropdrachten op de werkvloer uitvoeren. Studenten krijgen vooraf een training die is gericht op het specialisme waar ze aan de slag gaan, in het klinisch trainingscentrum van VU medisch centrum.

Verdere verdieping

Volgens het VUmc is de aansluiting op een vervolgopleiding verbeterd. Zo bestaat het laatste masterjaar uit een lange semi-artsstage en keuze-onderwijs voor verdere verdieping. Studenten krijgen gaandeweg hun opleiding steeds meer verantwoordelijkheid en zijn daardoor beter voorbereid op het functioneren als arts. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Verkorte opleidingen voor tekort kraamverzorgenden

Animo groot voor opleiding thuiszorg

Opleiding tot jeugdarts nu ook in Brabant

Kabinet maakt geld vrij voor zorgopleidingen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.