Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

VUmc zet studenten in tegen parkeerchaos

Mark van Dorresteijn
Rijen bij de parkeerautomaten, patiënten die te laat op hun afspraak komen, gestresste bezoekers en een stortvloed aan klachten. Het zijn de laatste tijd gebruikelijke taferelen bij het VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam. Het ziekenhuis zet daarom studenten in die de chaotische toestanden moeten tegengaan, zegt een woordvoerster.
VUmc zet studenten in tegen parkeerchaos

Oorzaak is het nieuwe parkeerregime dat sinds 1 juli op de nabijgelegen Gustav Mahlerlaan geldt. Vroeger stond er een slagboom voor de parkeerplaatsen en konden bezoekers achteraf betalen. Sinds enkele weken is de straat ingericht als openbaar parkeerterrein. Automobilisten moeten nu van tevoren een kaartje kopen bij een van de drie parkeerautomaten.

Studenten

Veel patiënten weten echter niet hoe lang hun afspraak in het ziekenhuis duurt. Bovendien zijn de automaten volgens het VUmc niet echt gebruiksvriendelijk. Gevolg: chaotische toestanden en veel klachten bij de patiëntenbalies. Studenten moeten de bezoekers gaan helpen. Zij lopen rond op het parkeerterrein en kunnen automobilisten bijvoorbeeld uitleg geven over hoe de parkeerautomaten werken.

Simpeler parkeren

Het VUmc praat verder met de gemeente en het projectbureau Zuidas, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het gebied waar de Gustav Mahlerlaan ligt, over maatregelen om parkeren simpeler te maken. Het ziekenhuis raadt patiënten en bezoekers bovendien aan als het even kan met het openbaar vervoer te komen. (ANP)

Lees ook:

JBZ leent zes miljoen voor parkeergarage

Medisch Spectrum biedt bezoekers parkeerservice

Sneeuw zorgt voor file bij ziekenhuis Ede

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.