Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VWS onderzoekt knelpunten in de zorgwetgeving

Het ministerie van VWS start komend jaar een zorgexperiment waarbij wordt gekeken hoe zorgwetgeving beter kan worden afgestemd op de zorgbehoeften van de cliënt. De provincie Friesland dient de komende drie jaar als pilotgebied voor het experiment genaamd Frieslab.

Met de huidige wetgeving sluiten zorgverlening en zorgbehoefte niet altijd goed op elkaar aan. Mensen krijgen altijd niet de zorg of ondersteuning die ze graag zouden willen. Frieslab gaat bekijken welke knelpunten er in de huidige structuur van zorgwetten zitten.

Wetgeving optimaliseren

Het ministerie van VWS, de Vereniging Friese Gemeenten, De Friesland Zorgverzekeraar en de provincie Friesland hebben gisteren een samenwerkingsafspraak ondertekend voor het pilotproject. De vier partijen gaan onderzoeken hoe de zorgverlening binnen de huidige wetgeving geoptimaliseerd kan worden en ze zoeken naar oplossingen voor de knelpunten die ze signaleren.

Toekomst AWBZ

Er is voor Friesland als pilotgebied gekozen omdat in de provincie maar één zorgkantoor actief is. Daarnaast zijn er ook al goede overlegstructuren tussen gemeenten, zorgkantoor, zorgverzekeraar, provincie, woningcorporaties en dienst- en zorgverleners. Staatssecretaris Bussemaker wil de resultaten van Frieslab onder andere gebruiken voor het vormgeven van de AWBZ in de toekomst. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

VWS-beleid jaagt oudere verpleeghuis in

Skewiel Trynwâlden wil af van Foeke de Jong

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.