Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VWS start stimuleringsprogramma voor innovaties in de langdurige zorg

Mario Gibbels
Het ministerie van VWS start binnen de langdurige zorg het stimuleringsprogramma “in voor zorg”. Doel van dit stimuleringsprogramma is het “ondersteunen van instellingen in de langdurige zorg bij het implementeren van reeds bestaande kennis." Dat is te lezen in de begroting van het ministerie van VWS. Er staat echter niet bij hoeveel geld hiervoor beschikbaar is.

In antwoord op vragen van de Tweede Kamer over zorg op afstand is te lezen dat met behulp van het stimuleringsprogramma ‘in voor zorg’ zorgaanbieders een ‘ondersteuningsaanbod’ wordt gedaan om reeds bestaande kennis te implementeren.

In hetzelfde Kamerstuk staat ook dat er voor de periode 2005-2013 340 miljoen euro is gereserveerd voor innovaties in de langdurige zorg. Gedurende de periode 2005 – 2007 is echter slechts 41 miljoen euro van de gereserveerde 90 miljoen euro toegewezen aan ‘innovatie bevorderende projecten’. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.