Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VWS start verkoop Nederlands Vaccin Instituut

Mark van Dorresteijn
Het ministerie van VWS is deze week gestart met de verkoop van het productieonderdeel van het Nederlands Vaccin Instituut (NVI).
VWS start verkoop Nederlands Vaccin Instituut

Begin 2010 heeft VWS aangekondigd dat het NVI een andere koers gaat varen. De publieke functies van het NVI zijn per 1 januari 2011 ondergebracht bij het RIVM. Het betreft de publieke taken met betrekking tot inkoop, opslag en distributie ten behoeve van de nationale vaccinvoorziening in Nederland en de publieke vaccinonderzoek- en ontwikkeltaken. De derde taak van het NVI, de productie van vaccins in overheidshanden wordt beëindigd. De productiediensten en -faciliteiten van het NVI worden te koop aangeboden aan private partijen.

Belangrijke rol

De productie van vaccins door het NVI heeft in het verleden een grote rol gespeeld in de mondiale vaccinvoorziening. Vanuit het in Bilthoven gelegen NVI is door middel van de transfer van technologie en stammateriaal wereldwijd vaccinkennis aan publieke en private partijen overgedragen.

Verkooptraject

Het verkooptraject van de productie van het NVI ging op 15 februari 2011 officieel van start. American Appraisal is als adviseur aangesteld om het ministerie van VWS te ondersteunen bij de verkoop van de productieactiviteiten van het NVI. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.