Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Waterland traag bij afhandeling zaak-De Bruin

Mark van Dorresteijn
Het Waterlandziekenhuis is te traag met de afhandeling van de klachten die zijn veroorzaakt door de voormalige orthopeed van het Waterlandziekenhuis. Dat zegt Jacques Loomans, directeur van Zorgbelang Noord-Holland.
Waterland traag bij afhandeling zaak-De Bruin

Loomans, die een tussenstand heeft opgemaakt van de voortgang, stelt dat veel van de aanbevelingen die Zorgbelang Noord-Holland heeft gedaan in een onderzoeksrapport niet of traag worden opgevolgd.

Klachten

Zo gaat er, volgens de belangenorganisatie, nu pas een vervolgonderzoek van start, terwijl dat in september al is aangevraagd. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft geen klacht bij de tuchtraad ingediend ondanks dat er driehonderd gedupeerden zijn. Ook heeft het ziekenhuis nog steeds geen informatiebijeenkomst voor mogelijke gedupeerden georganiseerd. Verder worden tot nu toe veel letselschadeclaims mogelijk onterecht afgewezen.

Complexiteit

Zorgbelang Noord-Holland kan enig begrip opbrengen voor de complexiteit en omvang van het geheel. Loomans: “Dit alles wil niet zeggen dat er niets gebeurt. Maar het duurt allemaal wel erg lang. We kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat in het complexe krachtenveld van belangen, de belangen van de patiënten nog steeds niet altijd centraal staan. Wij blijven in overleg met het ziekenhuis en andere relevante partijen om de belangen van de gedupeerden te behartigen en advies te geven voor de toekomst.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.