Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Waterzuivering Isala Klinieken pakt duurder uit

Mark van Dorresteijn
De zuiveringsinstallatie SLIK waarmee het afvalwater van de Isala Klinieken in Zwolle een extra reinigingsbeurt krijgt, wordt driekwart miljoen euro duurder dan gepland. Dat meldt RTV Oost.
Waterzuivering Isala Klinieken pakt duurder uit

De oorzaak moet gezocht worden in duurder uitvallende apparatuur en vertraging in de bouw. Het extra benodigde geld hoopt het waterschap binnen te krijgen door subsidieaanvragen bij onder andere de minister en diverse kennisinstituten.

Medicijnresten

Met de installatie wil het Waterschap Groot Salland medicijnresten afvangen voordat ze in het oppervlaktewater terechtkomen. Door medicijnresten komen vergroeiingen voor bij vissen en kikkers. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

medicijn

Maasziekenhuis stelt urinescheiding uit

‘Franciscus Ziekenhuis hoeft afvalwater niet te desinfecteren

Voordeel voor abonnees

Zorgvisie Exclusief is nieuw en biedt abonnees van Zorgvisie extra’s en voordeel. Van korting op boeken en congressen tot gratis extra vakinformatie bijgesloten bij het vakblad. Kijk regelmatig op zorgvisie.nl/exclusief voor het laatste abonneevoordeel.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.