Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Website met ‘medische fouten’ moet stoppen

Mario Gibbels
Neuroloog Jan Kuks (UMCG) is gisteren in het gelijk gesteld door de rechtbank Utrecht in het kort geding dat hij wegens smaad had aangespannen tegen Sophie Hankes van SIN-NL.
Website met 'medische fouten' moet stoppen

De aanklacht van de neuroloog richtte zich tegen de website jankuks.nl van Hankes. Die had zij opgericht omdat zij vond dat Kuks een medische fout verzweeg. Al eerder plaatste Hankes de neuroloog op de zwarte lijst die SIN-NL bijhoudt van artsen, juristen, ambtenaren en ministers die bijdragen aan het in stand houden van de doofpotcultuur. Van de rechter mocht Hankes die zwarte lijst handhaven.

Publicaties staken

Nu heeft de kortgedingrechter bepaald dat de website over Kuks uit de lucht moet. Hankes moet met onmiddellijke ingang het gebruik van de naam Jan Kuks in de naam van haar website en in publicaties op het internet of in andere publicaties staken en gestaakt houden.

Verwerpelijk

De KNMG noemt de wijze waarop SIN-NL via de website hulpverleners en bestuurders openbaar aan de schandpaal nagelt volstrekt verwerpelijk. “Het is onacceptabel om iemand op grond van een incident of een persoonlijke mening met naam en toenaam op zo’n site te zetten en een oordeel te geven”, stelt Lode Wigersma, directeur beleid KNMG. “Dat geldt voor SIN-NL maar ook voor een aantal andere sites, waar artsen geen weerwoord kunnen geven. De oordelen zijn oncontroleerbaar, niet onderbouwd en beschadigend voor zorginstellingen en zorgverleners.” (ICTzorg/Zorgvisie)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

SIN-NL

Politiek lekt persoonsgegevens burgers op eigen website

Viertalige voorleesfunctie op website BovenIJ ziekenhuis

E-learning-website voor EHBO en reanimatie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.