Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Website online met experimentele kankerbehandelingen

Redactie Zorgvisie
Kankerpatiënten kunnen op een speciale website zien waar ze terecht kunnen voor een experimentele behandeling. Het overzicht van therapieën waarvan de werking en resultaten nog in onderzoek zijn, was voorheen alleen bestemd voor behandelaars.

Het initiatief voor www.kankeronderzoek.info komt van KWF Kankerbestrijding, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), het Integraal Kankercentrum Zuid (IKZ) en het Integraal Kankercentrum Oost (IKO).

Laatste redmiddel

Patiënten zijn met de informatie niet meer afhankelijk van de kennis van hun behandelend arts of van doorverwijzing. Bovendien kunnen zij beter en gemakkelijker met de specialist praten. Mensen kiezen om uiteenlopende redenen voor een experimentele therapie. De een ziet het als laatste redmiddel, omdat de standaardbehandelingen niet helpen of niet mogelijk zijn. Een ander wil de medische wetenschap helpen. Op de website staat nu nog een beperkt overzicht van experimentele behandelingen. De komende tijd komen er meer op. (ANP)

Lees ook:

Snellere behandeling darmkanker in Diaconessenhuis

Ziekenhuizen scoren goed op zorg bij borstkanker

Thuiszorg kankerpatiënten risicovol

1 REACTIE

  1. Ik heb darm kanker en voor het onderzoek moest ik 2 flesjes phosphoral verdund met water innnemen, maar ik heb een lekkende hartklep en ik kon niet tegen deze phosphoral,
    is er een ander middel ik heb gehoord dat er iets is met een goede fruitsmaak wat wel in te nemen is. Wie helpt me

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.