Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week 20. Samenwerken

De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum. U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders.
Week 20. Samenwerken


18-05-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Dank voor de kopie van het BCG-rapport Kiezen voor Kwaliteit. Wat leuk dat ze nu ook ziekenhuizen in hun portfolio hebben opgenomen. Ik ga het aandachtig lezen.

Groeten,

Guus


19-05-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: kuenen.janwillem@bcg.com

Geachte heer Kuenen,

Van mijn bestuursvoorzitter Eugene de Wit kreeg ik een kopie van het rapport Kiezen voor Kwaliteit, dat hij van u met iemand uit zijn organisatie mocht delen. Ik heb het met rode oren gelezen. In het bijzonder uw advies over portfoliokeuze is een eyeopener. Het ligt zo voor de hand dat elke organisatie daar eens over zou moeten nadenken. Wij gaan er voor! Uw suggesties voor de spelregels zullen zeker helpen. De eerste, ‘discussies worden gevoerd op basis van feiten (niet emoties)’ is heel belangrijk. In het ziekenhuis zijn we gewend op basis van emotie te praten. Het helpt enorm als iemand zegt dat we dat beter niet meer kunnen doen. Als u het als managing partner van BCG zegt, kan niemand daar meer omheen. De tweede, ‘de analyse mag niet leiden tot ingegraven posities’ helpt denk ik bij een constructieve dialoog met de andere ziekenhuizen. En met uw advies om ‘te streven naar win-winsituaties’ denk ik dat het mogelijk zal zijn om voor alle betrokkenen voordeel te halen.

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


20-05-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Beste Eric,

In opdracht van de raad van bestuur ben ik bezig met een portfolioanalyse van MCC. Alles is daarbij bespreekbaar (geen heilige huisjes). De bedoeling is dat wij met de drie naburige ziekenhuizen aan tafel gaan en onze portfolio’s op elkaar gaan afstemmen. Dat moet leiden tot een doelmatig zorglandschap van hoge kwaliteit . Graag wil ik even met je overleggen over onze portfolio.

Groeten,

Guus


20-05-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Beste Eric,

Portfolio betekent ons productaanbod. Dus bijvoorbeeld wel chirurgie en neurologie, geen revalidatie en interne.

Groeten,

Guus


20-05-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Het stafbestuur is in spoedzitting bijeen, ik krijg net een mailtje van Adriane die met haar laptop invalt als notuliste. Het lijkt erop dat ze naar de raad van toezicht willen stappen met de eis om het complete aanbod van MCC intact te laten. Schijnt met het BCG-rapport te maken te hebben. En nu zij daar zit te typen moet ik zelf mijn koffie tappen. Kan je je dat voorstellen?

Groeten,

Guus


21-05-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Beste Eric,

Van Eugene heb ik gehoord dat je een pittig maar constructief gesprek met hem hebt gehad over de portfoliokeuze van MCC. Ik vind het vervelend dat mijn mailtje bij jou de indruk heeft gewekt dat interne zou verdwijnen uit MCC – het zou niet in mijn hoofd opkomen om het moedervak interne ter discussie te stellen. We zouden jou en de andere leden van je maatschap voor geen goud willen missen. Als we straks het gesprek ingaan met de buurziekenhuizen zullen we onmiddellijk enkele piketpaaltjes slaan. Interne is heilig, daar komt niemand aan.

Mijn voorstel is om de gesprekken in te gaan met het doel om de IC en SEH in MCC te concentreren. Ik kan me voorstellen dat we een deel van geriatrie moeten offeren. Het is geven en nemen als we echt kiezen voor kwaliteit en daarmee een win-winsituatie voor het zorglandschap willen realiseren.

Groeten,

Guus


Lees meer:

Dossier @mccentrum.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.