Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week 21: Doelgroepenpoli

Mark van Dorresteijn
De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum. U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders.
Week 21: Doelgroepenpoli


25-05-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: brouns@cbog.nl

Geachte heer Brouns,

Dank voor uw brieven van 12 mei aan mijn RvBestuur met daarin het CBOG Afwegingskader 2011 1e respectievelijk 2e Tranche zorgopleidingen Opleidingsfonds. Als bijlage 2 is het VWS-Toewijzingskader 2011 opgenomen, schrijft u. Dit suggereert dat er een bijlage 1 is. Graag ontvangen wij ook deze bijlage.

Wij begrijpen dat de OOR’s medio mei van BOLS een voorstel voorgelegd krijgen waarin het toewijzingsproces wordt uitgelegd zodat CBOG een toewijzingsvoorstel kan doen dat aan VWS wordt voorgelegd. Het CONO, voegt u toe, zou ons uiterlijk 19 mei benaderen voor verificatiegegevens. Tot op heden hebben wij daar nog niet van gehoord. Kan het zijn dat hierover in ongenoemde bijlage 1 nadere informatie was opgenomen?

Hoogachtend,

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


26-05-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

We hebben de businesscase voor de Broekhoestpoli gereed. Op basis van een adherente bevolking van 200.000 en (conservatief geschat) drie promille prevalentie van mensen met winderigheidsproblemen zien we een doelgroep van ongeveer 600 personen. De verwachting is echter dat er een sterk bovenregionale aantrekkingskracht van deze poli uit zal gaan. De doelgroep komt dan – wederom op basis van een conservatieve aanname – op 1500 personen. Wij denken daarvan in het eerste jaar een derde te kunnen bereiken.

De dbc die we erbij kunnen openen zit in het b-segment. De marge is vierhonderd euro. Onder de streep levert dit dus twee ton op.

Pecunia non olet, vrij naar Hippocrates.

Groeten,

Guus


27-05-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Beste Eric,

Als vervolg op de portfolioanalyse van MCC kan ik melden dat we het doelgroepenbeleid nu actief gaan uitrollen. De ‘stoppen met roken’-poli draait zoals je weet inmiddels prima. Wie of wat er ook gaat stoppen, onze schoorsteen in ieder geval niet. Longgeneeskunde is hiermee goed op streek. Voor interne beginnen we maandag met de broekhoestpoli. Er is een kort persberichtje uitgegaan. Geenstijl heeft het al op de site, de Telegraaf heeft morgen een groot stuk, we proberen Hart van Nederland nog maar die willen per se een patiënt voor de camera. Tot nog toe hebben we daar niemand van de patiënten bereid toe gevonden. Heb jij iemand? Vraag anders Adriane even.

Groeten,

Guus


28-05-2010

Van guus.roodt@mccentrum.nl

Aan adriane.berken@mccentrum.nl

Ha Adriane,

Hoe kom je erbij dat ik bij dokter Koning de suggestie gewekt heb dat jij last zou hebben van winderigheid? Dat moet een groot misverstand zijn. Het spijt me werkelijk vreselijk dat je je zo gekrenkt voelt. Ik trek het meteen even na.

Guus


28-05-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Eric!

Hoe haal je het in je hoofd om mijn secretaresse te vragen om voor Hart van Nederland haar vermeende incontinentieproblemen uit de doeken te laten doen! Ze is in alle staten, ik ben al uren bezig om haar weer tot bedaren te krijgen.

Guus


Lees meer:

Dossier @mccentrum.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.