Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Week 24: Paralellisering

Mark van Dorresteijn
De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum. U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders.
Week 24: Paralellisering


14-06-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: ead@mccentrum.nl

Beste collegae van de economisch administratieve dienst,

Zoals bekend heeft onze RvB, in navolging van het Slotervaartziekenhuis, besloten te gaan besturen met een hiërarchisch model dat situationeel werkt. Vast is komen te staan dat de signatuur van de medewerkers, situationele hiërarchie binnen MCC kansrijk maakt. Er wordt vakinhoudelijke deskundigheid en inzicht van eigen medewerkers gebruikt om tot verbeteringen te komen. Door deze deskundigheid toe te passen, wordt getracht tot paralellisering van ziekenhuisbreed goed op elkaar afgestemde processen en werkverhoudingen te komen. Situationele hiërarchie brengt met zich mee dat medewerkers met talenten sneller opvallen en ruimte hebben om te groeien.

Ik merk overigens op dat er geen mogelijkheden bestaan om op basis hiervan tot aanpassingen van de FWG-indeling te komen. Paralellisering floreert dankzij intrinsieke motivatie. Die is bij jullie top!

Have a nice day!

Guus


15-06-2010

Van guus.roodt@mccentrum.nl

Aan adriane.berken@mccentrum.nl

Ha Adriane,

Sorry dat ik je verjaardag was vergeten. Dacht dat die taart van Chipsoft kwam ter gelegenheid van de succesvolle migratie naar Ezis 5.0. Ik had natuurlijk beter kunnen weten, het was echt lekkere taart.

Guus


16-06-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Het nieuwe besturingsmodel is op mijn afdeling zonder probleem door de medewerkers opgepakt. Ik heb daar natuurlijk wel flink voor moeten communiceren. Ik merk nu al dat het hiërarchisch situationele model tot een enorme verbeterslag van de besturing van ons ziekenhuis leidt. Tegelijk doet het een stevig extra beroep op het topmanagement. In ons jaargesprek heb ik al gezegd dat FWG 80 niet meer past bij de situationele verantwoordelijkheid van mijn functie. Om de belangen van MCC en mij weer te paralelliseren stel ik voor om een marktconforme vaste toeslag van 25k te verstrekken.

Groeten,

Guus


17-06-2010

Van guus.roodt@mccentrum.nl

Aan adriane.berken@mccentrum.nl

Ha Adriane,

Heb je een dubbele espresso voor me? Ik kom net bij Eugene vandaan, die was weer eens in een van zijn negatieve buien. Het jaarverslag van het Slotervaart lag nog steeds op zijn bureau. Vijf miljoen winst, zeven ton gereserveerd voor Aysel. Hij kon er niet over uit en snapt niet dat dit alleen maar lukt als je je management op de goede manier waardeert.

Guus


17-06-2010

Van guus.roodt@mccentrum.nl

Aan adriane.berken@mccentrum.nl

Ha Adriane,

Sinds wanneer wil je geen koffie meer voor me halen! Als je de situationele hiërarchie van ons ziekenhuis niet helemaal goed begrijpt, dan heb ik bij deze een voorbeeld: als ik jou om een kopje koffie vraag, dan krijg ik er een. Helder?

Guus


Lees ook:

Dossier @mccentrum.nl

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.