Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week 25: tachtig twintig

Mark van Dorresteijn
De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum. U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders.
Week 25: tachtig twintig


21-06-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Beste Eric,

Ga je morgen nog naar de ledenraadpleging over de specialistenhonoraria van de Orde? Ik zit woensdag namens Eugene bij de ledenvergadering van de NVZ. Laten we donderdag even koffie met elkaar drinken, het is goed om van elkaar te weten hoe de vlag er bij hangt.

Groeten,

Guus


22-06-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Ik ben even goed gaan zitten voor de beantwoording van de vragenlijst die wij als ‘belangrijke partner in de zorg’ ontvingen van Achmea en Agis. Ze vragen of we ergens een compliment voor hebben. Schiet jou iets te binnen?

Guus


23-06-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Twee dingen. Ten eerste de ledenraadpleging van de NVZ. Ik vond het leuk om er een keer bij te mogen zijn, maar kreeg wel wat fronsende blikken van grijze heren die zich afvroegen wat een gewone controller tussen al die bestuurders kwam doen. Het belangrijkste nieuws is dat we een ton contributie terugkrijgen. Verder werd er gesproken over de kortingen op specialistenhonoraria en het nieuwe beheersmodel voor specialisten. Een prima model, maar daar komt toch niets van terecht dus ik zal je er niet uitgebreid mee lastig vallen. In essentie: specialisten moeten verplicht in een stafmaatschap, krijgen een geoormerkt honorarium waarvan ze tachtig procent met elkaar mogen verdelen. Twintig procent zal door de RvB toegewezen worden op basis van kwaliteit en productie. Een aardige constructie, maar wat er met de goodwill gaat gebeuren, hoe de assistenten betaald gaan worden, hoe om te gaan met dienstverbanders, waarnemers en zbc’s, op basis waarvan het specialistenbudget wordt vastgesteld en zo nog wat kleinigheden is onduidelijk. Ondertussen heeft de Nza geen flauw idee over de achtergrond van de overschrijdingen en komt deze autoriteit elke week met nieuwe berekeningen gebaseerd op dagkoersen en analyses gebaseerd op data uit 2007. En de Nza mag ervoor zorgen dat het model in augustus klaar is voor implementatie. Wil je nog meer weten? Dacht ik al. Maar die ton hebben we binnen.

Dan het tweede punt. Heb je de NRC van vandaag gelezen? Tien artsen, waaronder onze eigen stafvoorzitter, hebben een opiniestuk over het DBC-stelsel geschreven. Eric wil integrale bekostiging voor patiënten in plaats van betalen per ziekte. Twintig procent van de patiënten zorgt voor tachtig procent van de kosten. Integrale bekostiging levert veel meer op, in alle opzichten, concluderen de tien. Moeten we eens over nadenken, want als het ons echt meer gaat opleveren moeten we dat van harte steunen!

Groeten,

Guus


24-06-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: adriane.berken@mccentrum.nl

Ciao bella,

je mag vast oefenen voor je vakantie in Toscane: due capucinno, per favore!

Guus


25-06-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Beste Eric,

Nog even over gisteren: die capu moeten we vaker doen. Je wilt een zbc waarin de volledige staf mag participeren. Tachtig procent van de zorg zou in dat zbc geleverd kunnen worden, met een winstaandeel voor MCC van twintig procent om daarmee de extra kosten voor de achterblijvende patiëntenpopulatie in MCC te kunnen dekken. Heb ik ’m?

Groeten,

Guus


Lees ook:

Dossier mccentrum.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.