Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week 38: Project H2O2

Mark van Dorresteijn
De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum. U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders.
Week 38: Project H<sub>2</sub>O<sub>2</sub>


20-09-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: melding@nmanet.nl

Ongetwijfeld heeft u – net als ik – de beraadslagingen in de Provinciale Staten van Limburg over ondersteuning van ziekenhuizen gevolgd. U zult dan hebben vernomen dat het CDA in de Staten heeft geconcludeerd dat Atrium MC, onlangs nog in het nieuws vanwege de sluiting van alle OK’s op last van de inspectie, twintig miljoen steun tegemoet kan zien. Gedeputeerde Lebens sorteerde geen effect met zijn uitspraak ‘als u de beleidskaders voor steun verandert, zet u niet alleen de voordeur, maar ook de achter- en de zijdeuren open. Ook andere instellingen zullen aankloppen voor steun.’ Inderdaad gaat het gerucht dat nu ook het AzM een steunaanvraag voorbereidt. Graag hoor ik uw zienswijze over deze vorm van marktbederf door kwakkelende ziekenhuizen.

Hoogachtend,

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


20-09-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: l.j.p.m.frissen@limburg.nl

Geachte heer Frissen,

Naar ik heb begrepen heeft uw Provincie een nieuw en eigen zorgbeleid ontwikkeld met als doel de medische infrastructuur te versterken. U kunt daar gerust trots op zijn. Naar ik heb begrepen zal het mooie Atrium MC, vorig jaar nog uitgeroepen tot beste ziekenhuis van het land, van uw gunsten gebruik mogen maken.

Ongetwijfeld kent u Medisch Centrum Centrum. Wij vervullen een onmisbare rol in het Limburgse zorglandschap, met een aanrijtijd van goed 45 minuten vanuit Mook duidelijk gehecht aan het Limburgse.

Net als Atrium komen we iets tekort in onze financiering, nu minister Klink tegen beter weten in toch in hoger beroep gaat tegen de voortreffelijke uitspraak van de rechter in het kort geding over de korting van 549 miljoen. MCC heeft belangwekkende investeringsplannen, waaronder een doelgroepenkliniek voor de westers georiënteerde Limburger. Het – nog strikt vertrouwelijke – businessplan van dit project met codenaam H2O2 stuur ik hierbij.

Mijn secretaresse maakt graag een afspraak om de zaak op korte termijn toe te lichten.

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


20-09-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: adriane.berken@mccentrum.nl

Mösjke,

Kan je een afspraak maken bij de heer Frissen in het gouvernementsgebouw Maastricht? MCC goes Limboland! Doe maar vroeg in de ochtend, met daarvoor een overnachting in Beaumont (voor twee!).

Tarzan


21-09-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Even een briefing voor het begrotingsoverleg met het stafconvent woensdagavond. Ik ben plots verhinderd, moet naar Maastricht voor gesprekken met financiers. Het was onmogelijk om de afspraak op een handiger moment te plannen. Ik zit die nacht ergens in een obscuur hotel, maar goed, de zaak heeft nog altijd mijn hart.

Op basis van de eerste cijfers komen we in 2011 op een tekort van rond vier miljoen. De aanloopkosten voor ons Kinderoncologisch Centrum zijn wat hoger dan zich eerst liet aanzien, de TOC-projecten gaan pas later in 2011 vrucht afwerpen. In de cijferopstelling is nog geen rekening gehouden met een mogelijke korting van Klink. De rechtszaak heeft hij verloren, maar je weet niet wat er in hoger beroep gebeurt. Valt het tegen, dan zitten we met een gat van twaalf miljoen in toto.

Ik denk dat we dit gat het beste kunnen dichten met een strakke agendadiscipline van onze specialisten in combinatie met een afstemming van claims op de OK’s en de feitelijke benutting ervan, opname- en ontslagplanning, bedrijfstijdverlenging en het afstoten van volwassenenoncologie. Ik neem aan dat je er zonder mij ook wel uit komt met de club van Eric.

Groeten en succes morgen,

Guus


24-09-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Beste Eric,

Wat vervelend dat jullie er woensdag niet uitkwamen. Ik hoorde van Eugene dat jullie furieus waren over de suggestie om meer discipline in jullie planning aan te brengen. Volgens mij heeft Eugene wel een punt: te vaak worden hier in huis afspraken op het laatste moment afgezegd en moeten specialisten opeens naar een congres hier of daar. We hebben het er nog over.

Groeten,

Guus


Lees ook:

Dossier @mccentrum.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.