Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week 41: Linkse hobby’s

Mark van Dorresteijn
De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum. U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders.
Week 41: Linkse hobby's


11-10-2009

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: edithschippers@tweedekamer.nl

Geachte mevrouw Schippers,

Van harte gefeliciteerd met uw komende ministerschap. Eindelijk weer een vent op VWS, als ik zo vrij mag zijn. U heeft een prachtig regeerakkoord gemaakt, waar wij van Medisch Centrum Centrum ons geheel in herkennen. In de curatieve zorg zien we gelukkig niet zoveel terug van het behoudende denken van de PVV. En het is afgelopen met linkse hobby’s zoals burnout, depressie (we moeten nu echt eens af van al die Jan Salies in dit land!), pyjamadagen in de ouderenzorg en preventie. Als liefhebber – maar ook als liberaal in hart en nieren! – ben ik blij dat we eindelijk ophouden met rokertje pesten. Ons personeelscafé zal weer gezellig worden. Uiteraard houden wij onze Stoppen met roken poli wel in de lucht – hoe meer rokers, des te meer potentiële stoppers! U bent zelf uiteraard van harte welkom. Ik hoop dan ook van harte u binnenkort in Medisch Centrum Centrum te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groeten,

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


11-10-2009

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: g.wilders@tweedekamer.nl

Geachte heer Wilders,

Gefeliciteerd met de totstandkoming van uw kabinet. Wie had dat gedacht! Bea, Job en al die andere verschrikkelijke socialisten in elk geval niet. Het gedoogakkoord geeft ons hoop. Het moet nu eens afgelopen zijn met al die linkse hobby’s in de zorg. Om te beginnen met die verschikkelijke zorgkantoren. U weet het beter dan ik: het zit daar vol met socialistisch gespuis dat niets anders te doen heeft dan de gewone man lekker maken met voer uit de staatsruif. Ophoepelen! Zichtbare zorg? Weg ermee! Paternalistisch gedoe om Henk en Ingrid in onzekerheid te brengen. We moeten onze professionals weer leren vertrouwen en het is de eigen verantwoordelijkheid van Henk om zijn dokter kritisch tegen het licht te houden. Tot slot, zijn wij ontzettend blij dat er eindelijk, ja eindelijk een boerkaverbod in ons ziekenhuis mag worden afgekondigd.

Hou zee!

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


12-10-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Ik heb nog wat verder nagedacht over Planetree. Eigenlijk denk ik dat we er niet aan moeten beginnen. Het ademt te veel ‘lief en aardig’, en dat staat haaks op de tijdgeest. Er is gelukkig een alternatief. Je kent het boek van Fred Lee, If Disney ran your hospital. Dat is meer de tijdgeest. Dus geen knuffelhoekjes en multiculti theedrinkers, maar MCC als beleving met veel spektakel. Wat dacht je, zou Disney een ondernemingsraad tolereren? Precies, oplazeren! Het gaat om de beleving, het vertrouwen – Disney gaat de klanten ook niet vertellen dat de zeven dwergen nep zijn en toch is iedereen gelukkig. Stel je voor: MCC als eerste Disneyhospital van Nederland – wat zeg ik, Europa!

Groeten,

Guus


13-10-2009

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: ca.birkhoff@igz.nl

Geachte heer Birkhoff,

Wij zijn druk bezig met het implementeren van een systeem voor de (uitstekende!) prestatie-indicatoren van Medisch Centrum Centrum. Die zijn natuurlijk van wezenlijk belang om de zorggebruiker keuzeinformatie te geven over wat zorgaanbieders te bieden hebben. Wij stuiten echter op een probleem, namelijk het ontbreken van een gemeenschappelijke referentiearchitectuur voor de meting van instellingoverschrijdende zorgprestaties. Het interoperabiliteitsprofiel van de kernset ketenzorgdeterminanten verdient de hoogst mogelijke aandacht. Ik hoop dat dit in uw programma ‘Zichtbare Zorg’ de prioriteit krijgt die het verdient.

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


13-10-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: adriane.berken@mccentrum.nl

Darling,

Wat is er aan de hand? Ik zie je bijna niet de laatste dagen. Vrijdagmiddag?

Guus


14-10-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Beste Eric,

Ik begrijp dat de snijdende vakken nieuwe kansen zien met de komst van het nieuwe kabinet. De business case voor een extra orthopeed die gespecialiseerd is in knieschoten moet ik echter nog afmaken. Even geduld graag.

Groeten!

Guus

P.S. Ik zag dat je kandidaat bent voor het bestuur van Vereniging Bezorgd. Spannend.


15-10-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Ik heb je vraag even voorgelegd aan VWS. Ze zijn er nog niet helemaal uit, maar waarschijnlijk strekt het boerkaverbod zich inderdaad ook uit tot de maskers bij de radiotherapie. Dat betekent een besparing van drie ton, en dat is toch weer mooi meegenomen.

Groeten!

Guus


Lees ook:

Dossier @mccentrum.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.