Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week 42: Damokles

Eindredacteur
De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum. U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders.
Week 42: Damokles

18-10-2009

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: anshu.gupta@gupta-strategists.nl

Geachte heer Gupta,

Dank voor toezending van uw rapport ‘De donkere kamer van Damokles’. Een meer dan welkome aanvulling op de brancherapporten van Rabo, BDO, Prismant, AME, Deloitte, PWC (of is het nu PwC?), Boer en Croon, NVZ en ING die ik recent mocht ontvangen. De mooie titel van uw rapport deed me denken aan een boek dat ik ooit op school moest lezen. Was het geen Griekse tragedie? Een oude passie van me! Ik ben blij dat u ons in deze donkere dagen ook weer een beetje aan onze culturele wortels weet te herinneren.

U schrijft dat veel ziekenhuizen momenteel bezig zijn met verbeterprogramma’s, gebaseerd op bijvoorbeeld lean, kaizen en Theory of Contraints. Medisch Centrum Centrum is geen uitzondering: begin dit jaar hebben wij ToC omarmd. Wij hebben zeer goede ervaringen! Al in het voorjaar hadden we intern overeenstemming over het functieprofiel van de projectmanager ToC, de FWG-indeling is zojuist afgerond. Ook ligt er inmiddels een uitgebreid communicatieplan klaar. Het gaat echt leven in MCC. Uw constatering dat de arbeidsproductiviteit in ziekenhuizen niet verbetert komt op mij dan ook wat pessimistisch over. We werken er hard aan!

Met vriendelijke groeten,

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


19-10-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Ik heb net de halfjaarrapportage rond. We lopen iets achter op schema door het grote aantal projecten dat ik afgelopen tijd voor de RvB moest doorrekenen. In tegenstelling tot het eerdere bericht deze zomer gaat het wat minder goed dan verwacht. De broekhoestpoli ondervindt tegenwind sinds er vlakbij een concurrerende obstipatiepoli is geopend. De besparingsambitie van het masterplan ToC gaat zeker gehaald worden, maar met enige vertraging. Verder is er een terugvordering van Achmea bij chirurgie, omdat ze de indruk hebben dat alle blindedarmen omgekat zijn naar grote buikoperaties. Alsof een blinde darm een akkefietje zou zijn!

Groeten,

Guus


20-10-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: adriane.berken@mccentrum.nl

Meisje toch,

hoezo over tijd? Ik had de stukken toch keurig op tijd gekregen? Maar goed, dan halen we die tijd van jou straks lekker in met een glaasje in Het Wapen. Gaan we daarna naar Eat, Pray, Love. Of doen we dat zonder film erbij??

Guus


21-10-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Beste Eric,

Wat een rotavond gisteren. Wilde een avondje uit, maar Eugene liet me niet los. Helemaal over de rode vanwege de eindejaarsverwachting – alsof dat een grote verrassing voor hem was. Om tien uur zaten we nog in het managementinformatiesysteem, hij werd alleen maar kwaaier. Wat deed jij gisteravond?

Groeten

Guus


21-10-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Erg vervelend dat je gisteravond zo verrast bleek te zijn. Je had zelf ook aan de vulling in de parkeergarage kunnen zien dat de productie achterblijft bij de groeidoelstelling van 7,5%. Het is dus niet fair om dit eenzijdig op mijn bordje te schuiven. Ik heb al een jaar lang een verbetering van de managementrapportage op de agenda willen zetten, maar daar wilde je niet van horen. Op deze manier kan ik mijn werk niet doen.

Groeten,

Guus


22-10-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Beste Eric,

Naar welke film???

Groeten,

Guus


20-10-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: adriane.berken@mccentrum.nl

Adriane!

Ik moet je onmiddellijk spreken!!! Waar ben je???

Guus


Lees ook:

Dossier @mccentrum.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.