Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Weer beweging in Microsoft HealthVault

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Chipsoft,de grootste epd-leverancier van de Nederlandse ziekenhuizen, zal dit jaar CS-EZIS voorzien van een koppeling met Microsoft HealthVault. Daarmee lijkt weer beweging te komen in de introductie van HealthVault op de Nederlandse markt. Dat heeft Chipsoft gezegd tijdens IT-beurs Himss in New Orleans.
Weer beweging in Microsoft HealthVault
Foto: Microsoft

In 2009 startte Chipsoft met een proefopstelling in het Westfriesgasthuis in Hoorn. HealthVault is een persoonlijk zorgdossier dat helemaal wordt beheerd door de consument. Hij kan zijn eigen zorgdossier samenstellen en dat meenemen naar een zorgverlener. Ook kan een patiënt zijn eigen meetgegevens opslaan. Gegevens die zijn opgeslagen bij een zorgverlener kunnen worden ingelezen. Patiënten bepalen zelf wie online toegang krijgt tot de gegevens.

Randvoorwaarden

Microsoft is al enige tijd aan het uitzoeken wat de randvoorwaarden zijn om het persoonlijke zorgdossier in Nederland vrij te geven. De fabrikant is met name beducht voor de juridische aspecten. ‘Dit jaar moet er meer duidelijkheid komen’, zegt André Piso, hoofd van de afdeling business development Health van Microsoft in Nederland.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.