Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Weinig rode kaarten voor patiënten in Overijssel

Mark van Dorresteijn
Het Medisch Spectrum Twente en het Deventer Ziekenhuis Overijssel zijn terughoudend met het uitdelen van rode kaarten aan agressieve patiënten. Dat meldt RTV Oost.
Weinig rode kaarten voor patiënten in Overijssel

In Overijssel zijn dit de enige ziekenhuizen met een rodekaartensysteem. In beide ziekenhuizen werd die vorig jaar slechts één keer getrokken. Een rode kaart houdt in dat de patiënt alleen de meest dringende medische zorg krijgt, omdat hij of zij zich ernstig heeft misdragen.

Daling

Het Deventer Ziekenhuis heeft ten opzichte van 2010 een opvallende daling. Toen werden er acht gele kaarten en drie rode kaarten getrokken. Een verklaring voor de daling heeft het ziekenhuis niet.

Agressieve patiënt

De Ziekenhuis Groep Twente, met ziekenhuizen in Almelo en Hengelo, heeft weliswaar nog geen officieel systeem, maar heeft vorig jaar wel een keer een agressieve patiënt geweigerd. De Isala klinieken in Zwolle willen een agressieprotocol invoeren als de nieuwbouw wordt betrokken. De discussie over de aanpak van agressie in de zorg is opgelaaid na de jaarwisseling. Toen kwam, vooral in het westen van Nederland, relatief veel agressie voor in de behandelkamers. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Misleidende cijfers over geweld tegen hulpverleners

Bouman GGZ tegen rode kaart in Rotterdam

Subsidie tegen agressie in zorgsector

Meldpunt agressie in de zorg geopend

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.