Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Weldoener koopt CT-scanner voor ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Een anonieme weldoener heeft uit privévermogen een CT-scanner van ongeveer een miljoen euro cadeau gedaan aan de spoedpost van het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven.
Weldoener koopt CT-scanner voor ziekenhuis

De scanner is exclusief bedoeld voor de spoedeisende hulp, zodat het ziekenhuis mensen die een ongeluk hebben gehad of getroffen zijn door een herseninfarct, snel kan diagnosticeren en behandelen.

Eerste op SEH

In de meeste ziekenhuizen staat de CT-scanner op de afdeling radiologie. De scan moet worden vrijgemaakt als acute gevallen zich aandienen en buiten kantoortijden moet personeel worden opgeroepen. Het Eindhovense ziekenhuis is het eerste in Nederland met dit topmodel op de spoedeisende hulp.

Voorkomen van verlammingen

Radioloog Philip Jurgens verwacht veel van de snelle behandeling van herseninfarcten. Door snel ingrijpen zijn bijvoorbeeld verlammingen te voorkomen, waardoor bejaarden langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Dit kan enorm besparen op kosten voor het verpleeghuis, meent de radioloog. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Specialisten MCA combineren scans

Verscherpt toezicht aanbieders bodyscans

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.