Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Werknemers Thuiszorg Flevoland naar Versatility

Versatility Thuiszorg uit Dronten neemt 14 van de 21 werknemers over van Thuiszorg Centrale Flevoland, dat vorige maand failliet ging. Klanten behouden hun vaste zorgverlener.

Het faillissement was aangevraagd door twee ex-werknemers. Die hadden sinds april geen salaris meer ontvangen.

Slachtoffer van prijzenslag in de Wmo

Thuiszorg Centrale Flevoland was in de problemen gekomen door de prijzenslag in de Wmo, vertelt curator Frank Schop van het advocatenkantoor Okkerse en Schop. De thuiszorgorganisatie had in veel gemeenten Wmo-aanbestedingen gewonnen. Enkele daarvan lagen buiten het eigen werkgebied. Door de smalle marges in de Wmo-zorg en de hoge reiskosten leed Thuiszorg Centrale Flevoland hierop verlies. Daarnaast speelde een conflict met de gemeente Lelystad. Er lag een claim van 100.000 euro, maar de gemeente betaalde maar 30.000 omdat naar haar zeggen de onderbouwing niet voldoende was.

Doorstart

Thuiszorg Centrale Flevoland was een doorstart van Zorgdetachering Nederland BV dat in 2006 failliet ging. Het bedrijf werkte nauw samen met uitzendbureau Care Control BV, dat eerder deze maand failliet ging. Een doorstart zit er dit keer niet in, verklaart Schop. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Meer faillissementen in thuiszorg

Thuiszorg staat er zeer slecht voor

Thuiszorg Centrale Flevoland failliet

1 REACTIE

  1. Thuiszorg Centrale Flevoland is géén doorstart van Zorgdetachering NL BV. Deze tweede is half 2006 opgericht, naast de reeds bestaande Thuiszorg Centrale Flevoland, en in februari 2007 failliet verklaard. Curator Schop liet toen een doorstart maken met Zorg Centrale Midden Nederland, deze is in juli 2008 failliet gegaan en kort daarop volgde het faillissement van Thuiszorg Centrale Flevoland. Care Control BV staat bij de KvK bekend als Holding van de diverse BV’s niet als uitzendbureau! en voor zover ik weet staat de Holding Care Control nog overeind evenals de BV KCW, het klussenbedrijf. Wellicht vergeet ik er nu één maar ja wie al die BV’s van hun kan bijhouden is knap.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.