Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Westfriesgasthuis kiest als eerste ziekenhuis voor Dynamics AX

Mario Gibbels
Het Westfriesgasthuis in Hoorn heeft als eerste ziekenhuis in Nederland gekozen voor de ERP-software van Microsoft. Gisteren heeft het een contract getekend met Accenture voor de implementatie Dynamics AX.

Pieter Vroon, manager financiën en zorgadministratie van het Westfriesgasthuis, ziet het helemaal niet als een probleem dat ze als eerste ziekenhuis voor Dynamics AX kiezen. “Ziekenhuizen hebben de neiging om wat nerveus te worden als een bepaald pakket nog nergens in een ziekenhuis wordt gebruikt. Wij hebben ons daar helemaal niet door laten leiden. Dynamics AX kwam gewoon als beste uit de bus in vergelijking met de andere grote namen zoals SAP en Oracle. Bovendien, de ERP-software van Microsoft wordt in veel andere sectoren al wel gebruikt en zoveel verschilt een ziekenhuis niet van andere bedrijfstakken als het gaat om de financiële en logistiek processen.”

Heeft het ook nog een rol gespeeld dat jullie werken met het ziekenhuisinformatiesysteem van Chipsoft dat ook op een Microsoft platform is gebouwd?

“Daar hebben we in eerste instantie niet naar gekeken. Maar het is natuurlijk wel prettig bij de integratie van beide systemen. We werken hier bovendien nog met meer software die gebaseerd is op Microsoft, zoals onze business intelligence software.”

En Accenture gaat Dynamics AX implementeren?

“We hebben al langer contact met Accenture en goede ervaringen met ze opgedaan en hen daarom gevraagd om Dynamics AX te implementeren.”

Gisteren is het contract getekend. Hoe ziet de planning er nu verder uit?

“Het is de bedoeling dat per 1 januari 2011 de eerste fase van de implementatie van Dynamics AX is afgerond waarbij alle functionaliteiten waarover we nu beschikken zijn overgenomen door het ERP van Microsoft. Maar we zien het ook als een diepte-investering waarbij we na de eerste fase extra functionaliteiten willen toevoegen op het gebied van bijvoorbeeld de inkoop en helpdesk services.”

Hebben andere ziekenhuizen al interesse getoond?

“Verscheidene ziekenhuizen hebben al aangekondigd dat ze komen kijken zodra in 2011 Dynamics AX is geïmplementeerd. Een enkel ziekenhuis wil volgend jaar al langs komen als we nog bezig zijn met de implementatie.” (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.