Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Westfriesgasthuis krijgt award voor automatisering patiëntendossiers

Mark van Dorresteijn
Het Westfriesgasthuis in Hoorn heeft de Stage 6 EMRAM Award van HIMSS Analytics Europe (HAE) ontvangen. HAE vindt dat het Westfriesgasthuis door de ziekenhuisbrede automatisering een voorbeeld is voor andere Europese ziekenhuizen.
Westfriesgasthuis krijgt award voor automatisering patiëntendossiers

Het Westfriesgasthuis werkt samen met ChipSoft, ontwikkelaar en leverancier van het ziekenhuisinformatiesysteem/EPD CS-EZIS.Net. Nic Kaldenbach, manager ICT: ‘Dankzij de continue optimalisering van de functionaliteit van de EPD’s van ChipSoft kunnen alle diagnostiek, onderzoeken en verslaglegging digitaal worden verwerkt. Dat heeft als positief gevolg dat resultaten sneller beschikbaar zijn en vanaf elke geautoriseerde werkplek benaderbaar. Daarnaast voorkomt het onjuistheden, zoals dubbel ingevoerde gegevens en overschrijffouten door onleesbare handschriften.’

Integratie

HAE benadrukt de kracht van het Westfriesgasthuis door in het rapport te spreken over een hoogtepunt als het gaat om ‘de integratie van vele klinische protocollen en zorgpaden, dat als een Best Practice-voorbeeld kan dienen voor andere Europese ziekenhuizen. Dit heeft het ziekenhuis voor een groot deel te danken aan een indrukwekkende mate van structuur in de klinische informatie’.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: )

Lees meer:

Interview met Nic Kaldenbach over veiligheid op ict-gebied (PDF) (Artikel uit Zorgvisie Glossy 2011)

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.