Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Westfriesgasthuis schrapt 64 voltijdbanen

Mark van Dorresteijn
Het Westfriesgasthuis te Hoorn verkleint de formatie met 64 fte. ‘In het Westfriesgasthuis moet worden bezuinigd. Er zijn al veel maatregelen genomen, maar we ontkomen er niet aan ook af te slanken op personeelsgebied’, aldus de organisatie.
Westfriesgasthuis schrapt 64 voltijdbanen

Het ziekenhuis wil de inkrimping zoveel mogelijk oplossen met natuurlijk verloop en door tijdelijke krachten geen nieuw contract aan te bieden. Toch zijn gedwongen ontslagen volgens de organisatie niet helemaal uit te sluiten.

Stevig en financieel gezond

‘Ondanks eerdere doelmatigheidsprojecten om de kosten van de zorg terug te dringen, is deze maatregel nodig om ervoor te zorgen dat het Westfriesgasthuis een stevig en financieel gezond ziekenhuis in de regio blijft’, bestuursvoorzitter Arno Timmermans. ‘We moeten scherp op de kosten letten en we hebben te maken met het feit dat de zorgvraag in Nederland niet meer vanzelfsprekend groeit. Daarnaast onderhandelen zorgverzekeraars steeds scherper op de prijzen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.