Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wet breidt bevoegdheid minister uit

De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel voor de Wet publieke gezondheid. De wet bevat een uitbreiding van de bevoegdheden van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) bij een landelijke infectieziektencrises en regelt de internationale afspraken op het gebied van infectieziektebestrijding.

Op dit moment zijn de verantwoordelijkheden en bevoegdheden op het terrein van de infectieziektebestrijding nog geregeld in drie afzonderlijke wetten: de Wet Collectieve Preventie Volksgezondheid (WCPV), de Infectieziektewet en de Quarantainewet. Het voorstel moet deze gaan vervangen.

Internationale Gezondheidsregeling

Op initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn afspraken vastgelegd in de Internationale Gezondheidsregeling (IGR). Deze afspraken moeten mondiale dreigingen van infectieziektencrises het hoofd bieden, zoals de snelle internationale verspreiding van Sars of vogelgriep. De wet richt zich onder andere op de voorzieningen, de opsporing en de bestrijding van infectieziekten. (ZorgVisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Hoogervorst: betere bestrijding infectieziekten

Ziekenhuizen laks met bestrijding infecties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.