Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wetenschappers krijgen Spinozaprijs

DEN HAAG - Psychologe Jozien Bensing, immunoloog Carl Figdor, geneticus Ben Scheres en natuurkundige Jan Zaanen ontvangen dit jaar de Spinozapremie. De prijs is de grootste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland.
Wetenschappers krijgen Spinozaprijs

Elke onderzoeker krijgt van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) 1,5 miljoen euro, te besteden aan onderzoek naar keuze.

Voortreffelijk

De wetenschappers ontvangen de prestigieuze prijs voor hun voortreffelijk, baanbrekend en inspirerend onderzoek. De vier zijn hoogleraar in hun vakgebied.

Bensing

Bensing (56) is klinisch psychologe aan het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg (NIVEL) en de Universiteit Utrecht. Zij wordt onderscheiden voor haar onderzoek naar de communicatie tussen artsen en patiënten. Figdor (52) is immunoloog aan het Nijmegen Centre for Molecular Life Sciences en de Universiteit Twente. Hij paste als een van de eersten ter wereld bij kankerpatiënten een celtherapie toe die het eigen afweersysteem traint om tumorcellen aan te vallen.

Uitreiking

De officiële uitreiking van het geld en het Spinozabeeldje zal zijn op woensdag 29 november 2006. (NWO)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.