Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Winstuitkering nog ver weg voor meeste ziekenhuizen

Het blijft voor het overgrote deel van de Nederlandse ziekenhuizen voorlopig onmogelijk om winst uit te keren. Dat heeft het Financieele Dagblad vandaag uitgerekend.
Winstuitkering nog ver weg voor meeste ziekenhuizen

Het kabinet scherpt de regels voor winstuitkering zo ver aan, dat nog geen kwart van de ziekenhuizen er op dit moment aan voldoet. Dat schrijft het FD vandaag. De ministerraad stemde vrijdag in met het aangescherpte wetsvoorstel. Het houdt onder meer in dat een ziekenhuis pas winst mag uitkeren aan een investeerder als de solvabiliteit minimaal 20 procent bedraagt. Daarbij mogen niet-gerealiseerde boekwinsten, bijvoorbeeld uit de herwaardering van een gebouw, niet worden meegerekend. Uit de jaarrekeningen van de ziekenhuizen over 2011 blijkt dat op dat moment krap een kwart van de 92 ziekenhuizen een solvabiliteit had van 20 procent. De gemiddelde solvabiliteit in de sector was 15 procent.

1 REACTIE

  1. Het kabinet hoeft zich geen zorgen in dezen te maken. De woekerpolisverzekeraarsgierencontracten voorzien en voorkomen een winstuitkering van de ziekenhuizen . Dit soort uitkeringen blijft voorbehouden aan de geprivilegieerde winstoogmerkloze ……………..????

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.