Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Winter heeft interesse in Zonnehuizen

Zorgondernemer Loek Winter wil de zorginstelling Zonnehuizen in Zeist overnemen. Winter zei dat vrijdag naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant. De op antroposofische leest geschoeide Zonnehuizen staan er financieel slecht voor.
Winter heeft interesse in Zonnehuizen

Hij is geïnteresseerd in de volwassenenzorg en in het vastgoed van de instelling. Jeugdzorgverlener LSG-Rentray is partner voor de zorg en het onderwijs aan kinderen en jongeren.

Zonnehuizen

Winter heeft twee weken geleden gesproken met de banken en informeel met een van de zorgkantoren die nu betrokken zijn bij de Zonnehuizen. Hij heeft een voorstel gedaan voor overname en wacht de reactie af. Hij heeft er vertrouwen in dat hij het voor elkaar krijgt. “Al is het een enorme klus, want het is een heel ziek bedrijf.” De Zonnehuizen hebben “een heel slechte exploitatiepositie en grote schulden”, maar volgens hem staan de banken niet negatief tegenover zijn voorstel.

MC Groep

Winter heeft ervaring opgedaan met de IJsselmeerziekenhuizen. Hij investeerde in 2008/2009 met zijn MC Groep in de ziekenhuizen die op het punt van faillissement stonden. Hij deed dat samen met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), verzekeringsmaatschappij Achmea en andere partijen.

Charles Laurey

Dat de nood bij Zonnehuizen hoog is , bleek deze week uit een brief van ad interim bestuurder Charles Laurey. Daarin vroeg hij de werknemers af te zien van een deel van hun vakantiegeld, het inleveren van een periodiek of vrije tijd of een schenking uit hun spaarloon. Volgens hem kan dat helpen om de banken en andere partijen te laten zien dat het personeel staat voor het ‘bijzondere karakter’ van Zonnehuizen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Zonnehuizen vraagt offer van personeel

Zonnehuizen verkoopt vastgoed

Loek Winter neemt kliniek DeLairesse over

Obligaties Winter op de beurs verhandelbaar

8 REACTIES

 1. @Mark Janssen, u verzoekt dhr. Peter de Wit te rectificeren…levert u al voorzitter alias als zakkenvullend management ook een deel van uw salaris in? Btw. ik werk niet voor uw organisatie, gelukkig niet… ben alleen erg kritisch over de hoeveelheid managers, voorzitters bestuur die tonnen verdienen over ruggen van personeel en clienten…dat moet maar eens afgelopen zijn. Als jullie daarop gaan bezuinigen staan jullie binnen 3 maanden gewoon weer in het groen! (dat weet ik zeker) Neem een voorbeeld aan gezonde zorginitiatieven zoals Buurtzorg of zo…(tipje?)

 2. Lees alle reacties
 3. Daar ben je mooi klaar mee, met zo’n engerd als Winter. Oke, hij heeft de IJsselmeerziekenhuizen overgenomen. Maar voor personeel is het rampzalig om daar te werken. A. Winter heeft geen verstand van zorg, B. verpleegkundigen verdienen vet onder hun niveau, C. hij is een uitgekookte, machtswelluste ondernemer en manipuleert. Over 2 jaar is een schreeuwend tekort aan verplegend personeel. Als de crisis voorbij is gaan de meesten gillend het vak uit veroorzaakt door marktwerving. Ga zo door, dan mogen we straks onze eigen billen wassen!

 4. @ mark janssen: maar dat is nu precies het probleem hier: de heer de Wit roept maar wat in de rondte, niet gehinderd door kennis van zaken en de heer Jan C is net zo genuanceerd als een eikenhoutendeur. Zij gaan echt niets rectificeren. Dat verwachten ze alleen van al die `managers`waar zij steeds tegen aan schoppen. Lekker makkelijk….

 5. Geachte heer de Wit en in het vervolg de heer Jan C,
  Ik verzoek u uw bericht cq uw reactie ter stond te rectificeren. U verwijst naar onze organisatie, haar bestuur, medewerkers en samenwerkingspartners op een ongenuanceerde en onheuse manier. De personen die u noemt zijn bestuurslid of medewerker van de Zonnehuisgroep te Bilthoven en vertegenwoordigen 6 organisaties in de ouderenzorg. Er is geen relatie met de in het artikel genoemde organisatie.
  vriendelijke groet,
  Mark Janssen
  voorzitter bestuur Zonnehuisgroep

 6. Word er zeer treurig van, maar nu je toch de namen noemt van de mensen die zich ten koste van kwetsbare ouderen, zieken en gehandicapten (die vaak een uitzichtloos en zeer moeilijk bestaan hebben) zich sterk verrijkt hebben, is het vereist die op te pakken en (volgens Jezus) “met een molensteen om de nek in het diepste van alle diepten te werpen”.
  En bedenk: die daar weet van hebben en niks doen IS EVEN SCHULDIG (en hoort dus bij de molensteenduikers)

 7. Googlen levert op: Er zijn 6 stichtingen die financieel zelfstandig zijn en de voorzitters van die Raden van Bestuur vormen tesamen het bestuur van de overkoepelende stichting onder leiding van een wisselende voorzitter afkomstig uit die 6 stichtingen. In 2010: de oppervoorzitter m.janssen, dan j.eefsting, henk duijst, bram vunderink, jan roelofs, marjan sprecher. Zij worden bijgestaan door een directie (althans in 2010): arnold burlage RA (!)+ MBA (heeft dus niet veel geholpen) en directiesecretariaat olv monique clabbers. Deze mensen hebben dus zeker een verantwoordelijkheid (gehad) in de financiele ellende. Dan is er nog een vereniging en verenigingsbestuur dat los van de stichtingen staat, dus daar geen boter op het hoofd.

 8. http://www.zonnehuizen.nl: mooie site. Klik op organisatie: geen woord over bestuur en raad van toezicht.Meestal staat dat ergens prominent. In 2009 ging het ook al bereslecht en dat is zo verder gegaan. Alle vastgoed is slecht onderhouden, alleen het directiepand in zeist is mooi en goed onderhouden staat ergens op een serieuze blog te lezen (zoeken met Google). Wanbeheer, wie roept de veroorzakers tot verantwoording. Er is een zwartboek voor stelende beveiligingsmensen, een zwartboek voor klungelende directeuren (incl. diegenen die niet op tijd aan de bel trekken) zou ook niet gek zijn. Als ik er tijd voor heb zal ik met genoegen zo’n lijst maken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.