Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Wiskundig model verhoogt productiviteit zorgpersoneel

Redacteur Zorg+Welzijn
De combinatie van betere kwaliteit van zorg en hogere productiviteit is mogelijk met wiskundige modellen die de zorgprocessen ondersteunen. Volgens promovendus Nikky Kortbeek kan de productiviteit van het verpleegkundig personeel en bedden met 10 tot 20 procent verbeteren. Hij heeft het op de chirurgische afdelingen van het AMC toegepast. ‘Gebruik maken van een wiskundig beslismodel haalt politieke gevoeligheden uit het proces van besluitvorming.’
Wiskundig model verhoogt productiviteit zorgpersoneel
Foto: ANP Lex van Lieshout
Premium

Kortbeek heeft wiskundige modellen ontwikkeld

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Er is zeker winst in efficiëntie te behalen, of dit middels een wiskundig model moet vraag ik me af. Verpleging is bijvoorbeeld een zwaar vak, fysiek en mentaal, waarom vragen we ons nooit af of verpleegkundigen het vak wel leuk blijven vinden.
   Aan iemand die met plezier zijn of haar werk doet kan geen efficiëntiemodel tippen . Volgens mij kunnen we de meeste winst halen door minder ’top down’te besturen maar meer gebruik maken van de kracht en verantwoordelijkheid van de vakkrachten zelf. Werken vanuit vakgroepen in plaats van hiërarchische structuren.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.