Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Wmo in Zwolle ‘ruim voldoende’

De Wmo-cliënten geven de gemeente Zwolle een 'ruim voldoende' voor de door de gemeente in 2011 uitgevoerde individuele Wmo-voorzieningen. Dat meldt het regionale dagblad De Stentor.
Wmo in Zwolle ‘ruim voldoende’

Duizend Zwolse cliënten deden mee aan een klanttevredenheidsonderzoek over het Wmo-beleid in de stad. De respondenten gaven de gemeente een cijfer voor vier onderdelen; toegang tot de ondersteuning kreeg een 7,6 (7,5 in 2010), hulp bij het huishouden een 7,8 (7,7) een 7,5 voor de voorzieningen (7,5) en een 6,9 voor collectief vervoer (6,9). ‘Toch een rapportcijfer waarmee ik vroeger wel thuis durfde komen’, zegt wethouder Erik Dannenberg in De Stentor.

Aandachtspunt

‘Er is ook een aantal aandachtspunten naar voren gekomen waar we aan willen werken’, aldus Dannenberg. Bijvoorbeeld de ‘omrijkilometers’ zijn een punt van zorg. “Cliënten die teveel kilometers om moeten rijden omdat de chauffeur nog iemand moet ophalen of wegbrengen.’ (Stentor – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Staatssecretaris tikt Renkum op de vingers wegens Wmo-beleid

Grote onduidelijkheid overheveling begeleiding naar Wmo

Ombudsman onderzoekt inkomensgrens Wmo

2 REACTIES

  1. Nu valt het in Zwolle goed uit (complimenten daarvoor)maar al jaren waarschuw ik in deze rubriek dat het onderbrengen van de WMO bij gemeenten HARTSTIKKE FOUT IS. Van 2 mensen die dezelfde handicap hebben maar in verschillende gemeenten wonen kan de ene gehandicapte afgeknepen worden omdat zijn gemeente noodlijdend is en in een andere gemeente heeft men voldoende financiële middelen. Of je hebt de gemeentefriek (kloothommels noem ik die) die meent dat hij het zo en zo moet doen, zo zuinig mogelijk moet doen, om vooral ook op die manier aan zijn carrière te werken (dus over de ruggen van de gehandicapten); vandaar de term oetlul. En dan nog dit. De gemeente heeft (als voorbeeld) 15 potjes. Voor groenvoorziening, voor WMO, voor stadsonderhoud, voor sportvelden en clubs en nog een aantal. Het is voor een gemeenteambtenaar/supporter van de plaatselijke club eenvoudig om voostellen te doen om de pot van WMO maar geheel of voor een deel om te schudden in de pot van zijn geliefde club. U denkt dat ik dit alles verzin. Ik heb daar keiharde voorbeelden VAN ALLE DRIE DE GESCHETSTE VOORBEELDEN, te weten: noodlijdende gemeente, klootzak van een ambtenaar en potjes verwisselen. Trouwens dit land heeft de mond vol over discriminatie: wat te denken van een rijke gemeente die een automatische rolstoel geeft en de andere (noodlijdende)gemeente die een duwrolstoel geeft aan een vrouw die haar man van 90 kg in een rolstoel heeft zitten. Zwolle doet het gelukkig goed maar dat hoeft lang niet (en is ook niet) in elke gemeente het geval te zijn. DROMEN JULLIE MAAR LEKKER DOOR

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.