Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Woongroep Het Orakel failliet

Redacteur Zorgvisie
De stichting Woongroep Het Orakel in Didam en Westervoort heeft faillissement aangevraagd. De woon- en zorggroep heeft twee vestigingen waar in totaal 27 jongvolwassenen met een beperking verblijven.
Het Orakel400.jpg
Het Orakel in Didam

De stichting werd in 2011 opgericht door Dennis Hoof en Maaike Hasselman en heeft 17 medewerkers in dienst. Oorspronkelijk bestond de stichting alleen uit Het Orakel Didam, maar in 2014 werd er een tweede locatie geopend in Westervoort. Daarna kreeg de woongroep snel financiële problemen. Curator Piet Gunning: ‘Bij het opzetten van de tweede vestiging kwamen er problemen, het bestuur liep tegen bedrijfsmatige hindernissen aan. Er waren aanvullende kosten bij de bouw, er was onzekerheid over het pgb en daardoor was de bezettingsgraad lager dan verwacht.’

Faillissement
Dankzij een externe investeerder, een particulier, wist Het Orakel het hoofd nog enige tijd boven water te houden. ‘Deze financier heeft eigen geld in de stichting gestoken bij zowel de eerste als tweede vestiging. Hij heeft bovendien nog een deel van de belasting betaald toen er strubbelingen kwamen. Maar hij is zich zorgen gaan maken om de terugbetaling van zijn geld. Er ontstond onrust in de organisatie, onder personeelsleden en de ouders van bewoners’, legt Gunning uit. Toen de financier zijn geld terug eiste, zag het bestuur zich gedwongen faillissement aan te vragen. De curator gaat in gesprek met twee partijen die de Woongroep willen overnemen.

Rust na faillissement
De medewerkers van Woongroep het Orakel werken nog gewoon door. Gunning: ‘Het bestuur heeft aangegeven pas op de plaats te willen geven en laat het nu over aan mij en de twee teamleiders. De zorgverlening wordt op dit moment gewoon voortgezet. Na weken van onrust voor het faillissement hoop ik dat er nu rust en richting komt.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.