Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Woonvoorziening ‘roze’ ouderen van de baan

Mark van Dorresteijn
De plannen voor een woonvoorziening exclusief voor homoseksuele ouderen in Amsterdam zijn van de baan. Dit heeft het COC Amsterdam vandaag bekendgemaakt.
Woonvoorziening 'roze' ouderen van de baan

De oplevering stond gepland in 2013. “Woningcorporatie Rochdale heeft besloten de intentieverklaring om de woonvoorziening te realiseren door midden te scheuren”, zegt Dennis Boutkan, voorzitter van het COC in Amsterdam. Volgens hem schrapt Rochdale de plannen vanwege financiële omstandigheden en de recessie.

De Amsterdamse woonzorginstelling OsiraGroep tekende eerder dit jaar een intentieverklaring met Rochdale. De woningbouwcoöperatie zou in 2011 beginnen met sloop en nieuwbouw van het roze wooncomplex met 24 eenheden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Tolerantiescan voor roze ouderenzorg van start

Weinig aandacht voor ‘roze’ ouderen in zorginstellingen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Ik denk dat het heel erg goed is dat dit initiatief niet doorgaat. Het in “beschermde hokjes” stoppen van minderheden is op geen enkel vlak een goede optie. Zo werkt onze maatschappij niet, steek die energie liever in het kweken van begip en respect voor de keuzes en levenwijze van een ander.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.