Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Woonzorg Nederland bestrijdt legionella met app

Een nieuwe app maakt het beheer en onderhoud van alle waterinstallaties in panden van Woonzorg Nederland eenvoudiger. Met de app ‘T@pper’ kan legionellabesmetting eenvoudig worden vermeden in de zorgsector.
Woonzorg Nederland bestrijdt legionella met app

‘Het ketenbeheer van drinkwaterinstallaties in de zorg wordt steeds ingewikkelder’, zegt directeur Arjen Kempen van Kalsbeek B.V. Het adviesbureau op het gebied van water en lucht werkt veel met zorginstellingen om installaties veilig te onderhouden en problemen op te lossen. ‘Dat komt omdat er steeds meer wet- en regelgeving rondom bijvoorbeeld legionellabesmetting ontstaat. Het bijhouden van hoe vaak en op welke manier je onderhoud moet plegen wordt hierdoor steeds onoverzichtelijker.’

T@pper is door Kalsbeek ontwikkeld om een oplossing te bieden. De app draait op zowel iOS als op het Android besturingssysteem en zit vol met alle recente wet- en regelgeving. Het geeft een melding af als een controle voor een bepaalde installatie moet plaatsvinden. De gebruiker ziet niet alleen de melding, maar ook waar de installatie zich bevind in het pand en wat de bijzonderheden zijn.

Eenvoud

‘Dankzij T@pper kan in feite iedereen het nodige onderhoud verrichten’, zegt Kempen. ‘Wat voorheen alleen door facilitaire medewerkers gedaan kon worden, is dankzij de app veel eenvoudiger.’ Dankzij de app zijn ook geen stapels dossiermappen meer nodig. En informatie over waar bijvoorbeeld de sleutel van een bepaalde installatieruimte zich bevind, kan ook toegevoegd worden.

Continu ververst

De informatie wordt continu ververst en geüpdatet. ‘Bovendien zijn we nu de mogelijkheden aan het verkennen om sensoren in installatieruimtes te plaatsen’, zegt Kempen. ‘Hierdoor kan de app straks ook bijhouden of de benodigde controle- en onderhoudsbeurten ook daadwerkelijk zijn uitgevoerd. Niet alleen de medewerker krijgt dan meldingen, de leidinggevende krijgt ook een bericht als een beurt niet is uitgevoerd die wel op de agenda stond. Zo wordt het vrijwel onmogelijk om het onderhoud te verwaarlozen van je cruciale watervoorziening.’ De app is onlangs toegevoegd aan de ISO9001 scope van Kalsbeek. Een volgende stap van Kalsbeek is om het systeem uit te breiden met andere modules voor bijvoorbeeld asbestinventarisatie of brandveiligheid.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.