Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Wtcg wordt afhankelijk van inkomen

Mark van Dorresteijn
Het kabinet wil de tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) afhankelijk maken van het inkomen. Dat meldt VWS.
Wtcg wordt afhankelijk van inkomen

Tot nu toe werd in de Wtcg geen rekening gehouden met de financiële draagkracht, waardoor ook mensen met relatief hoge inkomens een tegemoetkoming ontvingen. Vanaf 2013 moet deze maatregel 250 miljoen euro opleveren. De besparing start pas per 2013 omdat de uitbetaling een jaar later plaatsvindt dan waarin het recht is opgebouwd.

Huishoudinkomen

Het Wtcg wordt straks afhankelijk van het huishoudinkomen, waarbij er een aparte grens komt voor paren en alleenstaanden. Paren met een gezamenlijk inkomen boven 35.100 euro krijgen in 2013 geen tegemoetkoming meer. Voor alleenstaanden geldt dat met een inkomen boven 24.570 euro de tegemoetkoming komt te vervallen. Hiermee blijft de tegemoetkoming bestaan voor de mensen die haar het hardst nodig hebben, zo redeneert VWS. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

PVV: ‘Wtcg wordt inkomensafhankelijk’

‘Kabinet wil wtcg-regeling halveren’

Schippers bekritiseert Wtcg

4 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Tja, dan ben je in Nederland wel al heel erg snel “vermogend”.
  Wat een lachertje!
  Zie:http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/consumentenzaken/vraag-en-antwoord/wat-is-het-bruto-modaal-inkomen.html
  Hoogte bruto modaal inkomen
  Het bruto modaal inkomen is voor 2011 € 32.500. Voor 2010 was dit ook € 32.500. Voor 2012 is het bedrag op € 33.000 gesteld.
  Voor een gezin dus een modaal inkomen. Zijn de kinderen in het gezin 18 jaar en ouder, dan is er voor de kinderen een eiegen ziektekostenverzekering mét eigen risico a 220€, eigen bijdrage’s voor bv AWBZ begeleiding, geen baantje want ze zitten nog op school en zijn gehandicapt…..Fraai hoor. Duidelijk “de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten”….dus niet. Gahandicapten en zieken, die dragen DE LASTEN!!!
  Zeker mijn gezin is extreem zwaar getroffen door ziekte en pijn, en nu blijft er netto als gezinsinkomen weinig over. Studie betalen apa en mamaal, de ziektekosten verzekering, eten en kleding voor de 18 jarige jongeren. Kortom,ons inkomen daalt dusdanig dat wij in de problemen komen. Maar ja, wij behoren als Jan Modaal al tt de rijken, die extra mogen betalen en inleveren!!!!
  Moeten wij de kinderen dan in een instelling gaan plaatsen? PGB word ons ook al afgenomen. Alleen de jongste heeft een ZZP. Ik kan het gewoon weg niet meer volgen en zie geen toekomst meer….

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.