Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Xbox Kinect controleert gezondheid ouderen

Mark van Dorresteijn
Onderzoekers van de University of Missouri hebben samen met de Amerikaanse zorginstelling TigerPlace ontdekt dat de Kinect effectief ingezet kan worden om de gezondheid van ouderen in de gaten te houden.
Xbox Kinect controleert gezondheid ouderen

De Kinect is een camera voor de Xbox360 waarmee bewegingen van speler gedetecteerd kunnen worden. Met de camera worden bewegingen en gedrag van ouderen in hun woning in de gaten gehouden. Volgens de onderzoekers kunnen kleine veranderingen op het gebied van routine of gedrag wijzen op een verhoogd val- of gezondheidsrisico.

Privacy

“De Kinect gebruikt een infrarood licht waarmee diepte gezien kan worden in de vorm van een silhouet”, meent onderzoeker Erik Stone. “Hierdoor blijft de privacy van bewoners gegarandeerd.” Onderzoeker Liang Liu legt uit dat het erg gevaarlijk is voor ouderen als de hulp te laat komt. “Als het medisch personeel snel geïnformeerd wordt, zullen de gevolgen minder erg zijn.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Inschrijving Spider Award

Uw vernieuwende ICT-project aanmelden voor de Spider Award? Het kan nog tot eind september. Meer informatie en aanmelden

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.