Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Xelion integreert brandmeldinstallaties met zorgcommunicatiesysteem

Mark van Dorresteijn
Xelion is de eerste leverancier die het mogelijk maakt om op basis van open standaarden (SIP) brandmeldinstallaties te integreren met overige communicatiemiddelen binnen zorginstellingen.
Xelion integreert brandmeldinstallaties met zorgcommunicatiesysteem

Verplegend personeel heeft voor het signaleren van brandalarm meestal een pager of pieper op zak. Door de koppeling van Xelion wordt het brandalarm direct op de DECT telefoon van zorgverlener afgegeven inclusief tekstbericht. De koppeling voldoet aan de NEN normering voor bedrijfszekerheid.

Beheer en integratie

Op het systeem van Xelion kan zowel telefonie, alarmen, toegangscontrole, verpleegoproep als camerabeelden worden gerouteerd. Brandmeldingen en stil alarm zijn daar nu aan tegevoegd. ‘Qua beheer en integratie maakt dat zaken veel eenvoudiger dan voorheen. Voor het verplegend personeel betekent het dat slechts een toestel nodig is, dat kan een smartphone, Dect telefoon of tablet zijn. Qua investering en beheer resulteert dit in forse besparingen ten opzichte van bestaande oplossingen’, zo stelt de organisatie.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Lees ook:

Het interview met Xelion-directeur Arthur van den Ende: ‘De zorg kan niet langer zonder open standaarden’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.