Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Yvonne van Rooy nu echt NVZ-voorzitter

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Sinds vandaag is Yvonne van Rooy definitief de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.
Yvonne van Rooy nu echt NVZ-voorzitter

De algemene vergadering van de NVZ koos haar vandaag en op 1 december 2012 zal zij aantreden. Van Rooy is de opvolger van Roelf de Boer, die sinds 27 juni 2008 voorzitter is.

Nieuwe stap

Van Rooy: ‘Ik wilde nog een nieuwe stap maken. De ziekenhuizen staan midden in de politieke belangstelling en midden in de maatschappij. Daar wil ik de komende jaren graag deel van uitmaken. Het is een verantwoordelijke en ook uitdagende klus. Ik ben erg blij dat ik het vertrouwen heb gekregen van de NVZ-leden.’

NVZ

Van Rooy zegt haar werk als voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht op een degelijke manier te willen afronden. Zij zal op 1 december 2012 in haar nieuwe functie bij de NVZ aantreden. Yvonne van Rooy heeft diverse politieke functies bekleed, onder meer als lid van het Europees Parlement voor het CDA en als staatssecretaris van Economische Zaken in de kabinetten Lubbers II en III. Sinds 2004 is zij voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.