Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zaans MC niet bron ooginfectie

Mark van Dorresteijn
Het Zaans Medisch Centrum in Zaandam is niet de bron geweest van een zeldzame infectie die een patiënt opliep na een oogoperatie. Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis donderdag gezegd.
Zaans MC niet bron ooginfectie

Eerder op de dag maakte het ziekenhuis bekend dat het alle twintig voor deze week geplande oogoperaties had uitgesteld. De reden was dat naast de geconstateerde ooginfectie, bij een tweede patiënt mogelijke sporen van een vergelijkbare besmetting waren geconstateerd.

Losse gevallen

Uit onderzoek is gebleken dat beide gevallen los van elkaar en van het ziekenhuis staan, aldus de woordvoerder. De ooginfectie is het gevolg geweest van een uitzonderlijke complicatie bij de patiënt zelf. De tweede patiënt vertoonde een heftige lichamelijke reactie op de operatie.

Veiligheid

Het ziekenhuis gaf eerder aan uit voorzorg tot uitstel van de operaties te hebben besloten. “We zijn vanuit het oogpunt van patiëntveiligheid zo zorgvuldig mogelijk geweest”, aldus de woordvoerder. De oogoperaties in het Zaans Medisch Centrum worden komende week volgens planning hervat. De twintig patiënten van wie de oogoperatie deze week kwam te vervallen, krijgen een nieuwe afspraak. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.