Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zaans Medisch Centrum besteedt IT volledig uit

Het eerste ziekenhuis in Nederland dat haar IT-infrastructuur volledig uitbesteedt is het Zaans Medisch Centrum (ZMC). Het ziekenhuis heeft een overeenkomst gesloten met Atos voor de uitbesteding van haar IT infrastructuur. Atos is verantwoordelijk voor het beheer van de werkplekken, servers, het netwerk, de opslag- en backup-faciliteiten, de service desk en de service-integratie van ZMC.
Zaans Medisch Centrum besteedt IT volledig uit

Atos heeft de IT dienstverlening één-op-één overgenomen en gaat diensten aanbieden vanuit haar datacenters in Eindhoven. De uitbesteding is onderdeel van de netwerkstrategie van het Zaans Medisch Centrum om zich te concentreren op haar kerntaken en een aantal ondersteunende diensten uit te besteden aan derden in de overgang naar een geheel nieuw ziekenhuis,  wat eind 2016 gereed moet zijn. ZMC beschouwt IT als een ondersteunende dienst, maar ook als een belangrijke pijler van de kwaliteit en de efficiency van haar kerntaak: het verlenen van zorg.

Uitbesteden

Janine Schuijt, Manager I&A van het Zaans Medisch Centrum, zegt: ‘Het Zaans Medisch Centrum heeft voor Atos gekozen omdat hun aanbieding het beste aansluit op onze specifieke wensen en eisen, met oog voor de continuïteit van onze bedrijfsvoering en het belang van ons elektronisch patiëntendossier EZIS van Chipsoft. Daarbij verwachten we dat Atos een partner is met wie we in de nieuwbouw tot IT oplossingen kunnen komen die echt bijdragen aan onze kwaliteit van zorg. ZMC is erg tevreden over de manier waarop Atos heeft geparticipeerd in het selectietraject, inclusief de samenwerking met ICTZ, onze vaste adviseurs op EZIS gebied.’

Betere zorg

Theo Weydenfeld, commercieel directeur Managed Services van Atos is er van overtuigd dat veel ziekenhuizen ook hun IT volledig zullen uitbesteden. ‘In samenwerking met onze strategische partner Dell hebben we hiervoor een Proof of Concept ontwikkeld. Wij zijn er trots op dat we ZMC kunnen ondersteunen en zo indirect ons steentje kunnen bijdragen aan een betere zorg in Nederland.’

Epd/ZIS

Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie.

Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.