Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Zes sterfgevallen na maagverkleining in Emmen

Redactie Zorgvisie
In het Scheper Ziekenhuis in Emmen zijn zes patiënten overleden na een maagverkleining. Dit jaar hebben drie mensen zo'n operatie niet overleefd. Vorig jaar stierven eveneens drie patiënten. Dat zegt een woordvoerster van het ziekenhuis in Emmen.

Het Scheper Ziekenhuis is begonnen met een intern onderzoek naar het handelen van een chirurg in dit ziekenhuis die deze operaties uitvoerde. Gedurende dit onderzoek worden in Emmen geen maagverkleiningsoperaties uitgevoerd. Het hospitaal verwacht in juni de resultaten te kunnen presenteren. (ANP)

Lees ook:

Maagspecialist Emmen eerder veroordeeld

Slachtoffers maagverkleining doen aangifte

Ziekenhuis Emmen stopt met maagverkleiningen

4 REACTIES

 1. hij was altijt veelste druk met zijn werk maar als hij zijn werk goed doet hoor je er niets over en als het mis gaat dan trek ieder aan de bel zo is het dit heeft hij niet zo verdient hij is ook een mens of niet dokter reijnen bedankt voor de hulp die u ons gaf afzender bert en marlin

 2. Lees alle reacties
 3. Interne onderzoeken zijn niet onafhankelijk/neutraal. De Inspectie verwaarloost zijn werk. Kijkt ,maar verder gebeurt er niet veel. De Zorg heeft een goede naam in NL , maar door dit soort incidenten krijgt de Zorg in NL een slechte naam.Jammer en het is niet nodig.Er vinden landelijk heel veel operaties plaats succesvol, maar daar hoor je niets over. Kijk eens naar de Top 100(99) van het AD !

 4. In januari 2009 heb ik in Emmen een maagband gekregen. Ik ben destijds ook geopereerd door dr. Reijnen en hoewel de operatie op zich goed is verlopen, hebben zich toch complicaties voorgedaan met als gevolg een hartstilstand in de o.k. Gelukkig heb ik het overleefd, maar er zijn zonder twijfel (en volgens mij niet door toedoen van dr. Reijnen) fouten gemaakt. Toen ik op i.c. lag, heb ik ’s nachts onbedoeld een onderling gesprek gehoord tussen het personeel wat ongetwijfeld op mijn operatie sloeg. Ik heb hier later nog een gesprek over gehad, maar dat werd afgedaan als dat ik me dat had verbeeld. Thuis heb ik de periode in het ziekenhuis met alles wat ik me kon herinneren en datgene wat mijn familie me kon vertellen,in een brief opgeschreven. Ik wil hiermee aangeven dat er destijds door andere personen fouten zijn gemaakt. Ik heb hier verder geen werk van gemaakt, maar het heeft me nooit losgelaten. Door deze situatie komt alles wel weer naar boven. Ik ben door dr. Reijnen destijds prima behandeld en hij heeft zeker de risico’s en de eventuele gevolgen duidelijk met me doorgenomen, maar in mijn geval was de oorzaak duidelijk onoplettendheid van het personeel(de narcotiseur?) waardoor ik die hartstilstand kreeg met alle mogelijke gevolgen die hieruit voort hadden kunnen vloeien. Dit wilde ik graag even kwijt, en ik hoop dan ook enige reactie hierover te ontvangen. Ik heb mijn brief van destijds duidelijker herschreven en ben van plan deze alsnog door te sturen naar een lotgenotencontactadres. Als u mij aan dit adres kunt helpen, dan zou ik dat erg fijn vinden. Ook ik zit met de verwerking van het gebeurde, wat nog steeds niet is gelukt.

  met vriendelijke groet,
  Annemarie Dielemans.

 5. In januari 2009 heb ik in Emmen een maagband gekregen. Ik ben destijds ook geopereerd door dr. Reijnen en hoewel de operatie op zich goed is verlopen, hebben zich toch complicaties voorgedaan met als gevolg een hartstilstand in de o.k. Gelukkig heb ik het overleefd, maar er zijn zonder twijfel (en volgens mij niet door toedoen van dr. Reijnen) fouten gemaakt. Toen ik op i.c. lag, heb ik ’s nachts onbedoeld een onderling gesprek gehoord tussen het personeel wat ongetwijfeld op mijn operatie sloeg. Ik heb hier later nog een gesprek over gehad, maar dat werd afgedaan als dat ik me dat had verbeeld. Thuis heb ik de periode in het ziekenhuis met alles wat ik me kon herinneren en datgene wat mijn familie me kon vertellen,in een brief opgeschreven. Ik wil hiermee aangeven dat er destijds door andere personen fouten zijn gemaakt. Ik heb hier verder geen werk van gemaakt, maar het heeft me nooit losgelaten. Door deze situatie komt alles wel weer naar boven. Ik ben door dr. Reijnen destijds prima behandeld en hij heeft zeker de risico’s en de eventuele gevolgen duidelijk met me doorgenomen, maar in mijn geval was de oorzaak duidelijk onoplettendheid van het personeel(de narcotiseur?) waardoor ik die hartstilstand kreeg met alle mogelijke gevolgen die hieruit voort hadden kunnen vloeien. Dit wilde ik graag even kwijt, en ik hoop dan ook enige reactie hierover te ontvangen. Ik heb mijn brief van destijds duidelijker herschreven en ben van plan deze alsnog door te sturen naar een lotgenotencontactadres. Als u mij aan dit adres kunt helpen, dan zou ik dat erg fijn vinden. Ook ik zit met de verwerking van het gebeurde, wat nog steeds niet is gelukt.

  met vriendelijke groet,
  Annemarie Dielemans.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.