Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuis blijft de aantrekkelijkste werkplek van Nederland

De zorg, en dan met name de ziekenhuiszorg, blijft de aantrekkelijkste werkgever van Nederland. Dat blijkt uit het Employer Branding-onderzoek van Randstad onder 12.000 mannen en vrouwen (18 tot 65 jaar) naar de ‘aantrekkelijkste werkgever van Nederland’.
Ziekenhuis blijft de aantrekkelijkste werkplek van Nederland

Van de respondenten ziet 32 procent ziet het wel zitten om voor een zorgorganisatie te werken. Dat was in 2011 weliswaar 36 procent, maar de sector blijft andere branches, waaronder chemie en publieke sector, nog steeds ruim voor.

Top 10

Maar liefst zes zorginstellingen staan in de non-profit top 10 van Randstad. Met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) als winnaar en het St. Antonius in Nieuwegein op de tweede plaats. Ook ’s Heerenloo Zorg (4e plaats) en AMC (6e plaats) komen in de lijst voor.

Bekendheid

De instellingen hebben hun goede noteringen verdiend op basis van hun relatieve aantrekkelijkheid. Respondenten hebben via het onderzoek aangegeven de organisatie (goed) te kennen en er ook voor te willen werken. De uitkomsten kunnen organisaties helpen de aantrekkelijkheid van hun werkgeversmerk te verbeteren.

Aantrekkelijk werkgeverschap

Volgens Meta Römers, directeur Zorg van Randstad Nederland, wordt aantrekkelijk werkgeverschap nu en in de toekomst alleen maar belangrijker. ‘Door de vergrijzing en krapte op de arbeidsmarkt moeten organisaties, ook in de zorg, zich beter profileren en werken aan hun imago. De uitkomsten van het onderzoek bieden aanknopingspunten voor organisaties om iets te doen aan de aantrekkelijkheid van hun werkgeversmerk. Zo vinden potentiële zorgwerknemers vooral aspecten als werkzekerheid op de lange termijn en kwalitatieve opleidingen belangrijk. Wellicht dat werkgevers in het vervolg hier wat meer op zouden kunnen focussen.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Stress op het werk maakt zorgpersoneel ziek

Acht ziekenhuizen zijn topwerkgever 2012

Buurtzorg beste werkgever van Nederland

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.