Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuis De Sionsberg in financiële problemen

Het zelfstandige ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum zit in financieel noodweer. Het ziekenhuis valt samen met een aantal verpleeghuizen onder de Stichting Zorggroep Pasana. Deze stevent af op een fors verlies.

Dit maakte Zorgroep Pasana dinsdag bekend. Pasana moet structureel 6 miljoen euro bezuinigen om weer financieel gezond te worden. Daarvoor worden tijdelijke contracten niet verlengd. Mogelijk wordt ook een verpleegafdeling van het ziekenhuis gesloten.

Bestuurscrisis

De problemen zijn ontstaan door veranderingen in de financiering en een bestuurscrisis die voor veel onrust zorgde. ,,We hebben de voordelen van de fusie in 2007 nog niet voldoende kunnen incasseren. Met het herstelplan willen we daar verandering in brengen. In de loop van 2009 moet onze financiële positie al sterker zijn”, zei Einte Elsinga, interim-bestuurder van Pasana.

Ondersteuning

Zorgverzekeraar De Friesland ondersteunt Pasana financieel door de gelden voor de beschikbaarheid van spoedeisende hulp vooruit te betalen in plaats van achteraf. Hieruit ontvangt De Sionsberg een bedrag van 3,7 miljoen euro. (anp)

Lees ook:

Geïntegreerde hap en seh in Dokkum geopend

Raad van bestuur Pasana zorggroep opgestapt

Sionsberg beste ziekenhuis van Nederland

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.