Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuis Ede doet mee aan Olympische Spelen

Radiologen van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede staan paraat om een second opinion te geven als een sporter van het Nederlandse Olympisch team tijdens de Winterspelen in Vancouver een onderzoek nodig heeft. De Nederlandse specialisten kunnen de beelden rechtstreeks beoordelen vanuit een speciaal werkstation dat in Ede is ingericht.
Ziekenhuis Ede doet mee aan Olympische Spelen

In het ziekenhuis in Ede is het Radiologisch Centrum voor Topsportgeneeskunde (RCT) gevestigd. Topsporters die door hun eigen arts worden doorverwezen voor een nadere diagnose van een blessure, kunnen daar terecht. NOC*NSF werkt al enkele jaren nauw samen met het RCT, dat dicht bij het nationaal sportcentrum Papendal in Arnhem is. Het RCT heeft volgens het ziekenhuis met NOC*NSF een contract gesloten voor het meekijken naar radiologische beelden van topsporters, dat in elk geval duurt tot en met de Olympische Spelen in Londen in 2012. Tijdens de Spelen in Beijing is het RCT voor het eerst ingeschakeld. (ANP)

Lees meer:

Gemeenten ongerust over bezuiniging Ziekenhuisgroep Twente

Limburg onderzoekt ziekenhuiszorg

Nachtegaal tegen angst in Oogziekenhuis

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.